OBB TV
ÇAYBAŞINDA 20 MAHALLE İÇME SUYUNA KAVUŞUYOR - 25 Mart 2021 Perşembe ORDU
ÇAYBAŞINDA 20 MAHALLE İÇME SUYUNA KAVUŞUYOR

 ÇAYBAŞINDA 20 MAHALLE İÇME SUYUNA KAVUŞUYOR 

ÇAYBAŞI'NDA 20 MAHALLE İÇME SUYUNA KAVUŞUYOR


Yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), Çaybaşı ilçesi İlküvez Mahallesi'nde yapacağı terfi istasyonu ile geniş bir havzanın içme suyu problemini ortadan kaldıracak projenin çalışmalarına başladı.


Geniş bir havzanın içme suyu sorununu çözecek olan proje öncesi teknik ekiple alanda incelemelerde bulunan OSKİ Genel Müdürü Murat Us, proje tamamlandığında 20 mahallenin içme suyu probleminin ortadan kaldırılacağını söyledi.




İLKÜVEZ GÖLETİ YÜZDE YÜZ DOLULUK ORANINA ULAŞTI


Ordu'da yapılan ve planlanan göletlerin yavaş yavaş sisteme dahil olmaya başladığını vurgulayan OSKİ Genel Müdürü Murat Us, "DSİ tarafından inşası tamamlanarak 2020 yılında su tutmaya başlayan İlküvez göletinde doluluk oranı yüzde yüz seviyelerine geldi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler'in talimatları doğrultusunda bu gölette tutulan suyun bir an önce sisteme dahil olması için çalışma başlattık. Yaklaşık 20 mahallemize içme suyu sağlayacak olan terfi istasyonu için yüklenici firma ile gerekli çalışmaları yaptık. İnanıyorum ki kısa sürede bu çalışmayı tamamlayarak olası su kesintilerinin önüne geçmiş ve mahallelerimize su akışı sağlamış olacağız" dedi.




20 MAHALLE KESİNTİSİZ İÇME SUYUNA KAVUŞUYOR


Çalışmaların haziran ayı sonuna kadar tamamlanması planlandığını vurgulayan Genel Müdür Murat Us, açıklamalarına şöyle devam etti:


"Geniş bir bölgenin içme suyu sorununu kalıcı olarak çözüme kavuşturacağımız bu terfi istasyonu ile 20 mahallemizin içme suyu problemini ortadan kaldırmış olacağız. Bu terfi istasyonu Çaybaşı ilçesi Aşıklı-Çakallı, İlküvez, Taşkesiği, Kapılı, Göksu, Cevizliyatak, Köklük, Akbaba, İçeribükü, Eğribel ve Mollalı Mahalleleri ile İkizce ilçesi Yoğunoluk, Seymenli, Tombaşlı, Devecik, Diyek, Yenice, Enağızlı, Aşağı Kaynartaş ve Yukarı Kaynartaş Mahalleleri olmak üzere toplam 20 mahalleye içme suyu sağlayacak. Terfi istasyonunun ve proje kapsamındaki içme suyu hatlarının tamamlanması sonucunda özellikle yaz aylarında nüfusun arttığı ve yağışların az olduğu dönemlerde bölgede meydana gelen içme suyu sorunları çözülmüş olacak" diye konuştu.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz