OBB TV
VALİMİZ TUNCAY SONELDEN 12 MART MESAJI - 11 Mart 2021 Perşembe ORDU
VALİMİZ TUNCAY SONELDEN 12 MART MESAJI

 VALİMİZ TUNCAY SONELDEN 12 MART MESAJI 

Valimiz Sayın Tuncay Sonel'in, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Mesajı

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşı'mızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ''Milli Marş'' olarak kabul edilişinin 100. yıl dönümünü büyük bir onur ve gururla kutlamaktayız.

Milli mücadele döneminde yüreği vatan-millet sevgisiyle ve bağımsızlık aşkıyla yanan milletimizin bağımsızlığa olan tutkusunu, milli birlik ve beraberliğimizi en veciz biçimde ortaya koyan Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı İstiklal Marşı, aziz milletimizin hissiyatına tercüman olmuştur.

Milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinmiş olan Mehmet Akif Ersoy, fikirleri, idealleri, mütevazı hayatı, asil duruşuyla da kendinden sonraki nesiller için önemli bir ilham kaynağı, örnek bir şahsiyettir.

Tarihinin her döneminde bağımsızlığına ve vatanına yönelen tehditlere birlik ve beraberliğinden ödün vermeden karşı koyan aziz milletimiz, inanıyorum ki Akif'in İstiklal Marşı ile ortaya koyduğu değerlerimize her zaman sahip çıkacak; ortak sesimiz, ortak vicdanımız olan İstiklal Marşımızı ilelebet muhafaza edecektir.

İstiklal Marşımızın kabulünün 100. yıl dönümünde, Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Ruhları Şad olsun...

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz