OBB TV
BAŞKAN GÜLER: “MESUDİYE HAYVANCILIKTA MERKEZ OLACAK” - 10 Mart 2021 Çarşamba ORDU
BAŞKAN GÜLER: “MESUDİYE HAYVANCILIKTA MERKEZ OLACAK”

 BAŞKAN GÜLER: “MESUDİYE HAYVANCILIKTA MERKEZ OLACAK” 

BAŞKAN GÜLER: “MESUDİYE HAYVANCILIKTA MERKEZ OLACAK”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 19 ilçe belediye başkanları ve beraberindeki heyetlerle tek tek toplantılar gerçekleştirerek ilçede yapılan çalışmaları değerlendiriyor ve yapılması planlanan projeler hakkında bilgiler veriyor.

Korgan, Aybastı, Gölköy ve Ulubey ilçelerinin ardından Başkan Güler Mesudiye ilçesini Büyükşehir Belediyesinde ağırladı. Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül’ün yanı sıra ilçede bulunan 70 mahalle muhtarı da toplantıya katıldı. Ağırlanan heyet tek tek söz alarak taleplerini Başkan Güler ile paylaşırken, Güler ise taleplere çözüm önerisi sunarak ilgili birimlere anında iletilmesini sağladı.


“KARADENİZ-AKDENİZ YOLU SİZİN İÇİN DEVLET KUŞU”

Gerçekleştirilen toplantıda Karadeniz-Akdeniz Yolu’nun Mesudiye için önemine değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Mesudiye ilçesinde asıl bizi bağlayan Karadeniz-Akdeniz Yolu. Sizin buna sahip çıkmanız gerekiyor. Mesudiye ilçesi Türkiye’nin en önemli yolunun üzerinde bulunuyor. 8 saate Ordu’ya gelemezken şimdi 8 saate Mersin’e gidilecek. Aynı zamanda 41 vilayetin ithalat ve ihracatı sizin bu yol üzerinden yapılacak. Sizin bunu bir fırsata çevirmeniz gerekiyor. Bu proje sizin için başlı başına bir devlet kuşu” dedi.


“YOL VE SUYA 20 MİLYON YATIRIM YAPTIK”

Yol ve su konusunda Mesudiye ilçesine yapılan yatırımları anlatan Başkan Güler, “İlimizde toplamda 860 km yol yaptık. 5 senede yapılan asfaltın iki katını biz 1,5 yıl gibi kısa bir sürede yaptık. Üstelik asfalt üretimini de kendimiz yaparak ekonomik anlamda da kazanç sağladık. Şu anki hedefimiz bu yolu bin km çıkartmak olacak. Bu hedefimizle birlikte Mesudiye ilçemizin de yol sorunu kalmamış olacak.  Mesudiye ilçemize bugüne kadar 7 km sıcak asfalt, 48 km emisyon kaplama, 10 km beton yol, 18 km yeni yol açma ve genişletme çalışması yapılırken 3 km içme suyu hattı, 3 bin 300 km kanalizasyon, 1 adet terfi merkezi hayata geçirildi. Bir buçuk yıl içerisinde yol ve su yatırımlarımızda toplamda 20 milyon yatarım yaptık” diye konuştu.


“HAYVANCILIĞI ARTIRACAK ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRDİK”

Yapılan yatırımların hayvancılıkta Mesudiye’nin merkez oluşturulması için adım olduğunu aktaran Başkan Güler, “Yol, su gibi klasik belediyeciliği gereklerini zaten yerine getirirken bunların yanında projeler de gerçekleştiriyoruz. Biz ilk başta Mesudiye ilçemizde hayvancılığı artırmayı hedefliyoruz. Mesudiye’nin toprağı 20 küsur vilayetten daha büyük. Biz bu toprakları kullanarak hayvancılıkta Polonya, Venezuela, Arjantin gibi olmalıyız. İlçemizde manda dağıtımı gerçekleştirdik, bir de manda göletleri yaptık. Mozerella denilen bir peynir var. Bu peynir manda sütünden yapılıyor. İtalyanlar bu peynirden 20 milyar dolar para kazanıyorlar. Biz ise Düzce’ye kadar fındık yetiştiriyoruz ama 2 milyar dolar para kazanıyoruz. Hayvancılıkta Mesudiye ilçemizi merkez yapmalıyız. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalar da hayvancılığı artıracak çalışmalar” şeklinde konuştu.


MESUDİYE BELEDİYE BAŞKANI GÜL’DEN TEŞEKKÜR 

 

Mesudiye heyeti adına konuşan Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Mesudiye’de hayata geçirilen yatırımlara değindi. Büyükşehir yatırımlarıyla vatandaşların ilçeye geri dönüş yaptığını aktaran Gül, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e Mesudiye’ye olan destekleri dolayısıyla teşekkür etti.

 

Düzenlenen istişare ve değerlendirme toplantısı karşılıklı görüşlerin paylaşılmasının ardından sona erdi.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz