OBB TV
BU LABORATUVAR HERKESE AÇIK - 3 Mart 2021 Çarşamba ORDU
BU LABORATUVAR HERKESE AÇIK

 BU LABORATUVAR HERKESE AÇIK 

BU LABORATUVAR HERKESE AÇIK

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin kullanılan malzemelerin uluslararası standartlara uygunluğunu ölçmek amacıyla kurduğu ‘Yapı Malzemeleri Laboratuvarı’ 5 bin 126 deney çalışmasına imza attı. Kurum dışından gelen taleplere de cevap veren laboratuvarla birlikte, alt ve üstyapı çalışmalarındaki standartlar yükseldi.

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından 2018 yılında kurulan ‘Yapı Malzemeleri Laboratuvarı’ hem kurum içi hem de kurum dışı taleplere cevap verdi. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri tarafından kullanılan her türlü asfalt, beton, parke, toprak ve PMT malzemelerinin kalite testini gerçekleştirebilen laboratuvar, teknik şartnameye uygun iş üretilmesini sağlayarak, çalışmaların önünü açtı.



 

5 BİN 126 DENEY GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Efirli Yerleşkesinde faaliyetlerini sürdüren laboratuvarda, 2018 yılından bu yana 3 bin 599 kurum dışı, 1527’si kurum içi olmak üzere toplamda 5 bin 126 deney gerçekleştirildi. Kurum içi ve dışından gelen taleplere cevap veren laboratuvar sayesinde, imalatların daha kaliteli ve uzun ömürlü olması sağlandı.



 

STANDARTLAR YÜKSELTİLDİ

Laboratuvar sayesinde altyapı ve üst yapı işlerinde kullanılan malzemelerin teknik özellikleri ve kaliteleri bilimsel olarak ölçüldü. Termoplastik malzemeler kontrollü, güvenli ve kaliteli malzemelerden seçilebildi. Alt ve üst yapı çalışmalarında standartlar yükseltildi, olası kamu zararlarının da önüne geçildi.



BÖLGENİN EN KAPSAMLI LABORATUVARLARINDAN BİRİ

Sahip olduğu deney kapasitesiyle bölgedeki en kapsamlı deney laboratuvarından biri olarak gösterilen Yapı Malzemeleri Laboratuvarı, demirden, çimentoya, betondan plastik ürünlere, taştan asfalta kadar birçok malzemeyi test edebiliyor. Bu bölümlerde yaklaşık 150 farklı konuda deney yapılabiliyor.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz