OBB TV
YILLARIN SORUNU OSKİ İLE ÇÖZÜLDÜ - 23 Şubat 2021 Salı ORDU
YILLARIN SORUNU OSKİ İLE ÇÖZÜLDÜ

 YILLARIN SORUNU OSKİ İLE ÇÖZÜLDÜ 

FİZME, DAHA SAĞLIKLI İÇME SUYUNA KAVUŞTU


Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), Kumru ilçesi Fizme Mahallesi’ne içme suyu sağlayan su kaynağında çalışma yaparak mahalle sakinlerine ulaşan suyun verimini ve kalitesini yükseltti.


OSKİ Genel Müdürlüğü, Ordu’nun tamamına yeterli ve kaliteli içme suyu temini için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda OSKİ ekipleri, Kumru ilçesine bağlı Fizme Mahallesi'nde doğal kaynak suyu çıkışında çalışma gerçekleştirdi. Mahalleye içme suyu sağlayan su kaynağına yapılan bakım sayesinde, mahalle sakinlerine ulaşan suyun kalitesi arttırıldı.




SUDAKİ BULANIKLIK ORTADAN KALDIRILDI


Kumru ilçesinin en büyük mahallelerinden olan Fizme Mahallesi’ne içme suyu sağlayan Duman ve Ham Elma Derelerinde bulunan tesislerde yapılan bakım çalışması ile geçmişte yaşanan bulanıklık ve arızaların önüne geçilerek vatandaşlara sağlıklı bir içme suyu sağlandı.




ARITMA TESİSİNE ÇÖKELTİM SİSTEMİ KURULDU


Kumru ilçesi Fizme Mahallesi’nin içme suyu ihtiyacını karşılayan tesiste yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan OSKİ Genel Müdürü Murat Us, “Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları doğrultusunda 19 ilçemizde yoğun çalışmalara devam ediyoruz.  Bu kapsamda Kumru ilçemizin en büyük mahallelerinden birisi olan Fizme Mahallesi’ne içme suyu sağlayan tesiste meydana gelen kesintiler başta olmak üzere bulanık sorunu da ekiplerimiz tarafından yapılan çalışma ile ortadan kaldırıldı “dedi.


Genel Müdür Murat Us, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:


“Yapılan çalışma sonucunda tesisin durultucu ünitesi tamamen değiştirilerek, bulanıklığın yüksek olduğu dönemlerde suyun çözeltim süresi uzatıldı. Ayrıca, giriş borusu içerisinde ve durultucu ünite girişine uygun basınç sağlanabilmesi için ayrı bir basınç kırıcı monte edildi. Bu sayede hem suyun basıncını kontrol altına aldık hem de suyun çökeltimi pompalar vasıtası ile basınçlı filtrelere iletilmesi sağladık” diye konuştu.




FİZİKSEL VE KİMYASAL ARITIM YAPILABİLECEK


Tesiste yapılan revizyon çalışması sonrasında fiziksel ve kimyasal arıtımında yapılabileceğini sözlerine ekleyen OSKİ Genel Müdürü Murat Us, “Ekiplerimiz tarafından tesis üzerinde yapılan çalışma ile eklenen durultucu ünite sayesinde fiziksel ve kimyasal arıtım da yapılabilecek duruma geldi. Ayrıca tesise kurduğumuz SCADA sistemi ile bulanıklık, debi ve diğer parametrelerin ölçümü uzaktan yapılmaya başlandı” şeklinde konuştu.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz