OBB TV
BÜYÜKŞEHİRLE YOLLAR GÜVENDE - 19 Şubat 2021 Cuma ORDU
BÜYÜKŞEHİRLE YOLLAR GÜVENDE

 BÜYÜKŞEHİRLE YOLLAR GÜVENDE 

BÜYÜKŞEHİR’LE YOLLAR GÜVENDE

Ordu Büyükşehir Belediyesi, yoğun kar yağışı nedeniyle 72 saatten daha kısa bir sürede, 14 bin 982 kilometre yolu ulaşıma açtı. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, can ve sürüş güvenliğini sağlamak için buzlanmalara karşı tuzlama ve temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

Ordu’da üç gün boyunca etkili olan kar yağışının bilançosu belli oldu. Yüksek kesimlerde bir metre 20 santime ulaşan kar kalınlığının il genelindeki ortalaması ise 60 santim oldu. Türkiye’nin en uzun kırsal yol ağına sahip kentte, 742 mahallede,14 bin 982 kilometre yol ulaşıma açıldı. 66’sı doğum olmak üzere toplam 234 hastanın hastanelere ulaşmasını sağladı. 81 cenaze için de yollara müdahale edildi.


EKİPLER 7/24 SAHADA

Bölgede etkili olan kar yağışı öncesi alınan tedbirler ise vatandaşların mağduriyet yaşamamasını sağladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarıları sonrası, çalışma alanlarını dört bölgeye ayıran ve ekiplerini oluşturan Büyükşehir Belediyesi, 479 iş makinesi, 550 personelle birlikte karla mücadele çalışmalarını sürdürdü. 7/24 esasına göre çalışan Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, kapanan yollara anında müdahale etti.


TUZLAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Kar yağışının yerini soğuk havaya bırakmasıyla birlikte, tuzlama ve temizlik çalışmalarına ağırlık verildi. İlçe merkezlerindeki ana arterler, hastaneler ve önemli kamu hizmet binalarına ulaşımı sağlayan yollar ile mahalle ve grup yollarında seferberlik ilan edildi. Özellikle gece saatlerinde hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesiyle birlikte teyakkuza geçen ekipler, vatandaşların can ve mal güvenliği için yoğun bir çalışma yürütüyor. 

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz