OBB TV
BÜYÜKŞEHİR İLE BAHÇELER DAHA VERİMLİ - 13 Şubat 2021 Cumartesi ORDU
BÜYÜKŞEHİR İLE BAHÇELER DAHA VERİMLİ

 BÜYÜKŞEHİR İLE BAHÇELER DAHA VERİMLİ 

BÜYÜKŞEHİR İLE BAHÇELER DAHA VERİMLİ


Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler tarafından başlatılan Fındık Verimliliği (FINVER) Projesi, başvurusu yapılan 300 dönümlük fındık bahçelerinde devam ediyor.


Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 300 dönümlük fındık bahçesinde pilot uygulaması sürdürülen proje kapsamında fındığın gelecek yıl yüksek kalite ve verimlilikte üretilebilmesi için hasat sonrası bahçe bakım işleri yapılıyor. ORTAR A.Ş. tarafından atıl vaziyette olan fındık bahçelerinin A’dan Z’ye bütün bakımları yapılıyor. Daha önce bahçe temizliği, budama, ilaçlama ve kireç takviyesi yapılan bahçelere şimdi de kış dönemi nedeni ile kışlık verim gübresi veriliyor.


Bu yıl 300 dönümlük fındık bahçesinde pilot uygulaması yapılan projenin, gelecek yıl 1.000 dönümlük arazide yapılması hedefleniyor.




PİLOT UYGULAMA BAŞARI İLE DEVAM EDİYOR


Yılın dört mevsimi bakım isteyen fındık bahçelerinde yeni hasat sezonu için hazırlıkların devam ettiğini söyleyen ORTAR A.Ş. Genel Müdürü Sancar Eser, “Bu yıl pilot bahçelerde uygulamaya başladığımız FINVER Projesi ile alan bazda aldığımız verimliliği en üst seviyeye çıkartmayı hedefliyoruz” dedi.


ORTAR A.Ş. Genel Müdürü Sancar Eser açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:


“Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları ile tarım alanındaki çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu yıl pilot denemesini yaptığımız Perşembe ilçemizde bulunan 300 dönümlük fındık bahçesinde yeni hasat dönemi için hazırlıklar yapılıyor. Yılın dört mevsimi bakım isteyen bahçelerimizde ziraat mühendislerimiz eşliğinde gübreleme, budama, ilaçlama ve yabani ot temizliği gerçekleştirildi. Bunlara ek olarak kışlık verim gübresi çalışmalarımıza başladık. Pilot bahçelerimizde yapılan bu çalışmalar yine ziraat mühendislerimizin eşliğinde ekip arkadaşlarımız tarafından yapılıyor. Yapılan bu çalışmalar ile hem alan bazda elde ettiğimiz fındığı artırmak hem de uyguladığımız sistemi vatandaşlarımızın da uygulamasını sağlayarak diğer bahçelerinde bu tür çalışmaları örnek alarak fındık verimliliğini artırmak istiyoruz” dedi.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz