OBB TV
38inci OKULUN YAPIM PROTOKOLÜ İMZALANDI - 11 Şubat 2021 Perşembe ORDU
38inci OKULUN YAPIM PROTOKOLÜ İMZALANDI

 38inci OKULUN YAPIM PROTOKOLÜ İMZALANDI 

38'inci OKULUN YAPIM PROTOKOLÜ İMZALANDI

Valimiz Tuncay Sonel'in, Ordu'da göreve başladığı günden itibaren eğitim alanında ihtiyaç duyulan okul binalarının ilimize kazandırılması çabaları devam ediyor.

Bir yandan depreme karşı dayanıksız ve riskli okul binalarının yıkılacak olması, bir yandan tekli eğitime geçebilmek için gerekli olan okul binalarının Devlet-Vatandaş işbirliği ile ilimize kazandırılması için yoğun çaba sarf eden ve kısa sürede 41 okul binası yapımını hedefleyen Vali Tuncay Sonel, bu hedefine bir adım daha yaklaştı.

Devlet-Vatandaş işbirliği ile bugüne kadar 37 okul binasının yapımını ilimize kazandıran Vali Tuncay Sonel, 38'inci okulun yapım protokolüne de imza attı.   

Aslen Ünyeli olup, iş hayatını İstanbul'da sürdüren Görgülü Plus İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş. sahibi hayırsever iş insanı Hasan Görgülü ve oğulları Zekai Görgülü, Ertuğrul Görgülü tarafından Ünye ilçemize 24 derslikli Ortaokul yaptırılacak.

Ünye ilçemizin Bayramca mahallesine yaptırılacak ve "Emine Görgülü Ortaokulu" adını taşıyacak 24 derslikli okul binasının yapımı için Valilik Makamında protokol imza töreni düzenlendi.


 
Vali Sonel; "7 Aylık Süre İçerisinde Devlet-Vatandaş İşbirliği İle Bugün 38'inci Okulumuzun Protokolünü İmzalıyoruz"

24 derslikli olarak yapılacak "Emine Görgülü Ortaokulu"nun yapım protokolü imza töreninde bir konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, "Bugün, yine Ordu'muzu için önemli bir gün. Hayırlı bir iş için bir aradayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere vermiş olduğu güçle başta eğitim olmak üzere birçok alanda Ordu'muzun değerleriyle güzel işler çıkıyor. Bugün yine Ordu'muzun değerlerinden Ünyeli olup, İstanbul'da iş hayatını sürdüren hayırseverimiz Hasan Görgülü amcamız var. Onun yetiştirdiği iki tane değerli evladı Zekai ve Ertuğrul Görgülü beylerle hayırlı bir iş için beraberiz. Allah razı olsun Ordu'muza geldiler. Ünye ilçemizde anneleri adına 24 derslikli 'Emine Görgülü Ortaokulu' binasını yaptıracaklar. Biz böyle iş inşalarımızı görünce, Ordu'muzun değerlerini görünce çok mutlu oluyoruz. Hakikaten böyle değerli bir aile, çok hayırlı bir iş yapıyorlar. Allah onların da yolunu, bahtını açık etsin. Hayırlı bol kazançlar diliyoruz. Bu okulda yetişen çocuklarımızın duası, her daim yanlarında olacaklar. Ordu'muzda değerli bir milli eğitim müdürümüz ve değerli ekipleri var. Onlar da çok gayret gösteriyorlar. 7 aylık süre içerisinde devlet ve vatandaş işbirliği ile bugün 38'inci okulumuzun protokolünü yapıyoruz. İlimize hayırlı olsun diliyoruz. Buradan yetişen çocuklar vatanına, milletine, bayrağına sevgide saygıda kusur etmeyen evlatlar olur inşallah. Hasan amcamız bugün aramızda bulunamadı. Biz buradan İstanbul'a Hasan amcamıza selam gönderiyoruz. Ellerinden öpüyoruz kendisinin. Oğulları Zekai ve Ertuğrul bey de böyle bir hayra vesile oldukları için kendilerine Ordu'muz adına, öğrencilerimiz adına teşekkür ediyoruz" dedi.



Hayırsever İş İnsanı Görgülü; "İmkanı Olan Herkesin Okul Yapımına Destek Olmasını İsterim" 

Okul protokolü imza töreninde hayırsever iş insanı Hasan Görgülü'nün oğlu Zekai Görgülü de duygularını şöyle dile getirdi: "Biz, bu topraklar doğduk, bu toprakların insanlarıyla birlikte para kazandık. Rahmetli annemiz, eğitime ve çocuklara çok önem verdiği için bizde kardeşim Ertuğrul bey ve Sevda hanımla beraber düşündük, taşındık ne yapabiliriz diye? En sonunda milli eğitim müdürümüzün vasıtasıyla bu işe karar kıldık. İnşallah Allah utandırmaz. Ben, Ünyeli kardeşlerimden bir tuğla da onlar koysun isterim. Bu kampanya devam etsin ve ne kadar okul eksiği varsa giderilsin isterim. Sayın valime de bu vesileyle çok teşekkür ederim."

Konuşmaların ardından, Ünye ilçemizde yapılacak 24 derslikli 'Emine Görgülü Ortaokulu'nun yapım protokolü, Vali Tuncay Sonel, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu ve Hayırsever iş insanı Zekai Görgülü tarafından imzalandı.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz