OBB TV
FATSAYA HAYAT VERECEK - 8 Şubat 2021 Pazartesi ORDU
FATSAYA HAYAT VERECEK

 FATSAYA HAYAT VERECEK 

FATSA’YA HAYAT VERECEK

Fatsa ilçesinde, Dolunay ve Evkaf Mahalleleri’ni birbirine bağlayacak olan Kutlukent Deresi üzerinde kutu menfez çalışması başlatıldı. Projenin tamamlanmasıyla birlikte, okula gitmek için sahil güzergahını kullanan öğrencilerin çilesi bitecek, dolmuş güzergahları da bu bölgeye kaydırılacak.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, kentleşmenin artmasıyla birlikte ihtiyaç duyulan mahallelerdeki altyapı sorunlarına kalıcı çözümler üretiyor. Tarım, turizm, üstyapı, ulaşım ve sosyal projelerle, ekonomide, ticarette ve turizmde iddialı bir şehir olma yolunda ilerleyen kentte, ilçelerin sağlam temeller üzerinde yükselmesi için altyapı yatırımlarını da büyük önem veriliyor.


DOLUNAY VE EVKAF MAHALLELERİNE KÖPRÜ OLACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler liderliğinde, ‘Sağlam temeller üzerinde yükselen bir şehir’ sloganıyla mesaisini sürdüren Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, Fatsa ilçesindeki Kutlukent Deresi üzerinde kutu menfez çalışması başlattı. Dere üzerindeki taşkın riskini ortadan kaldırılacak olan proje Dolunay ve Evkaf mahallelerinin bağlantısında da önemli bir köprü olacak.


ÖĞRENCİLERİN ÇİLESİ BİTECEK

Kutu menfez çalışmasıyla birlikte, Şehit Kerem Çalışkancı İlkokulu öğrencilerinin okula ulaşmak için kullanmak zorunda kaldığı sahil yolu çilesi de sona erecek. Öğrenciler, güvenli ve kısa mesafeli bir yolculukla okullarına ulaşabilecekler. Ayrıca bölgeye ulaşım sağlayan dolmuş güzergahı da menfezin yapıldığı alana kaydırılacak. Toplam uzunluğu 109 metre olan 3×3 çapındaki menfez çalışmasının 25 metrelik kısmı tamamlandı.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz