OBB TV
TARİHİ CAMİNİN ÇEVRESİ YENİLENDİ - 3 Şubat 2021 Çarşamba ORDU
TARİHİ CAMİNİN ÇEVRESİ YENİLENDİ

 TARİHİ CAMİNİN ÇEVRESİ YENİLENDİ 

TARİHİ CAMİNİN ÇEVRESİ YENİLENDİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi, İkizce ilçesinde 1560-1600 yılları arasında tamamen ahşap kullanılarak inşa edilen tarihi Laleli Camii’nin çevre düzenleme çalışmalarını tamamladı.

Çalışmalar kapsamında ihtiyaç duyulan tuvalet ve şadırvan eksikliği giderildiği gibi yürüyüş yolları, oturma grupları, otopark, seyir noktaları, sert zemin düzenlemesi, aydınlatmalar ve peyzaj düzenlemeleri ile cami çevresi tarihi mirasa yakışır bir görünüme kavuşturuldu.


MODEL VE MODERN ORDU İNŞASI SÜRÜYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, ilin tarihi değerlerine sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi.

Genel Sekreter Alp sözlerine şöyle devam etti: “İkizce ilçemizde bulunan ve ilimizin önemli bir değeri olan tarihi Laleli Camii’nde çevre düzenleme çalışmalarını tamamladık. 2012 yılında restore edilen camimizin birtakım eksikleri vardı. İbadet için gelen vatandaşlarımız ve turistler için tuvalet ve şadırvan en önemli ihtiyaçlardandı. Bunun yanı sıra korkuluklarla alanı güvenli hale getirirken oturma gruplarından otoparka, zemin düzenlemelerinden aydınlatmalara kadar cami çevresinde doğal dokuya uyumlu modern bir çalışmayı hayata geçirdik. Büyükşehir Belediyesi olarak gelecek kuşaklara model ve modern bir Ordu inşa ederken tarihi değerlerimize de gereken hassasiyeti gösteriyor ve onları koruyoruz. Ekip arkadaşlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. İlimize hayırlı olsun.”


Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz