OBB TV
FINDIK HASADI ŞEN BAŞLADI - 7 Ağustos 2019 Çarşamba ORDU
FINDIK HASADI ŞEN BAŞLADI

 FINDIK HASADI ŞEN BAŞLADI 

HİLMİ GÜLER: “FINDIK ÜRETİCİMİZİN ÇABALARI HAK ETTİĞİ YERE GETİRİLDİ”

4 milyon fındık üreticisini sabırsızlıkla beklediği fındık hasadı, Ordu'da düzenlenen programla başladı.

3 ülkenin Tarım Bakanı ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in katılımıyla Ulubey ilçesi Güzelyurt Mahallesi’nde gerçekleştirilen programa, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Azerbaycan Tarım Bakanı İmam Karimov ve Gürcistan Çevre Koruma ve Tarım Bakanı Levan Davitashvili, Ordu milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Düzenlenen programda bir konuşma yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemir’li ile yapılan görüşmeler neticesinde fındık üreticisinin alın teri olan fındığın fiyatının erkenden açıklandığını ve fındık emekçilerinin çabalarının hak ettiği yere getirildiğini söyledi.


AK PARTİ ORDU İL BAŞKANI HALİT TOMAKİN 
"Dünyanın en büyük 5 fındık üreticisi ülkelerinden olan 3 ülkenin bakanları; Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli, Azerbaycan Tarım Bakanı Sayın İmam Karimov, Gürcistan Çevre Koruma ve Tarım Bakanı Sayın Levan Davitashvili fındığın üretimini, verimini ve kalitesini arttırmak için Ordu'da bir araya gelerek, fındıkta stratejik işbirliği deklarasyonunu yayınladıkları için ayrıca teşekkür ederim.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemir’li ile yapılan görüşmeler neticesinde, fındık fiyatı bu sezon üreticiler bahçeye girmeden açıklanmıştır. Bu çalışmada başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Tarım ve Orman Bakanımız olmak üzere emeği geçen herkese fındık üreticileri adına teşekkür ederiz." dedi.


“KATMA DEĞERİ YÜKSEK FINDIKLA ZENGİNLİĞİMİZE ZENGİNLİK KATACAĞIZ”
Fındık emekçilerinin çabalarının hak ettiği yere getirildiğini de söyleyen Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Bulunduğumuz yerin adı Şuayip Tepesi’dir. Fındık tarihinde ilk olarak gerçekleşen ve fındık toplanmadan önce fiyat açıklayan Sayın Cumhurbaşkanımız ile Tarım ve Orman Bakanımıza teşekkür ediyorum. Fındık emekçilerimizin çabaları hak ettiği yere getirildi. Ordu’nun en sevimli köyünde bugün en mutlu anı hep birlikte yaşıyoruz. Önceden kabuklu fındık satardık artık işlenmiş fındık satıyoruz. Hatta bunu daha da ileriye götürerek katma değeri yüksek fındığı ortaya çıkaracağız. Değerini 4-5 kat arttırmak bizlerin elinde. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak yapacağımız çalışmalar neticesinde ve Tarım ve Orman Bakanımızın destekleriyle damızlık koyundan tutunda mantara kadar tüm çalışmaları yapıyoruz. Bu şekilde fındığın kardeşlerini ortaya çıkartmayı hedefliyoruz. Bölgemizin zenginliğine zenginlik katıyoruz. Bu şöleni bütün halkımızın fındık toplayarak, halaylar çekerek kutlamasını istiyorum. Bugün buraya katılan Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Valimize, sivil toplum kuruluşları ve fındık üreticilerimize bol hasatlı bir sezon geçirmelerini” diliyorum.



TARIM VE ORMAN BAKANI PAKDEMİRLİ: “FINDIK KARADENİZ’İN BABA OCAĞI DEMEK”
Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ise programda yaptığı konuşmada fındığa desteğin artacağını söyleyerek, “Karadeniz’in mavi boncuğu Ordu’da olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Sizlere Cumhurbaşkanımızın selamını getirdik. Biriniz bin olsun hasadınız bol olsun. Dünyada fındık denince akla Türkiye, ülkemizde de Karadeniz Bölgesi geliyor. Fındık Karadeniz’in baba ocağı demek. 2009 yılından itibaren Ordu’ya 2,6 milyar TL alan bazlı destek ödemesi yapıldı. Ben Tarım ve Orman Bakanı olarak fındığın arkasındayım. Fındığı daha değerli hale getirmek için uluslararası anlamda adımlar atıyoruz. Gürcistan ve Azerbaycan ile omuz omuza fındığı hep birlikte pazarlayarak, üreticinin alın terinin hakkını vereceğiz” diye konuştu.



GÜRCİSTAN ÇEVRE KORUMA VE TARIM BAKANI DAVİTASHVİLİ: “YAPILACAK İŞ BİRLİĞİNDEN ÜRETİCİLERİMİZ KARLI ÇIKACAK”
Gürcistan Çevre Koruma ve Tarım Bakanı Levan Davitashvili, Ordu’da 3 ülkenin attığı iş birliğinin devam edeceğini söyleyerek, “Fındık toplamak artık büyük şenliğe dönüşecek. Burada olmak gurur verici. Bu iş birliğimiz devam edecek. İnanıyorum ki 3 ülke dünya pazarında yerini alacak. Artık Ordu’da üreticiler daha rahat üretim yapacak, fındık fiyatı daha yüksek tutulacak. Yapılacak iş birliğinden üreticilerimiz karlı çıkacak” dedi.



AZERBAYCAN TARIM BAKANI İMAM KARİMOV: “BİRLİKTE OLURSAK FINDIKTAN DAHA FAZLA GELİR ELDE EDERİZ”
Düzenlenen fındık hasat şenliğinde konuşan Azerbaycan Tarım Bakanı İmam Karimov, “Fındıkta söz sahibi olan 3 ülkenin bugün burada önemli bir deklarasyonuna imza attıklarını hatırlatarak, şunları söyledi, “Bugün burada fındık üreticisinin bayramını kutluyoruz. Türkiye ve Azerbaycan ülkeleri sıkı bağları olan bir millet, iki devlettir. Türkiye’nin iyi günü Azerbaycan’ın iyi günü, Türkiye’nin kötü günü Azerbaycan’ın kötü günüdür. İşte biz böyle birbirine bağlı iki devletiz. Ordu’daki bu hasat şenliği sadece Türkiye’yi değil, Azerbaycan ve Gürcistan’ı da ilgilendiriyor. Gelecek adına alacağımız kararlar fındık üreticilerimizin gelecek adına daha fazla gelir elde etmelerine olanak sağlayacaktır. Dünya fındık üretiminin yaklaşık %80’ini yapan 3 ülke bu sektörden elde ettiği geliri daha da yukarıya çıkartabilir. Bunun için iş birliği çok önemli. Bugün burada yaptığımız iş birliği inanıyorum ki devam ettiği sürece hem üreticilerimiz hem de ülkelere giren döviz o kadar yüksek olacaktır” şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından protokol mensupları fındık bahçesinde fındık toplayarak temsili fındık hasat sezonunu başlattı.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz