OBB TV
HAŞERELERE KIŞLAK MÜCADELESİ BAŞLADI - 6 Aralık 2020 Pazar ORDU
HAŞERELERE KIŞLAK MÜCADELESİ BAŞLADI

 HAŞERELERE KIŞLAK MÜCADELESİ BAŞLADI 

HAŞERELERE KIŞLAK MÜCADELESİ BAŞLADI

Ordu Büyükşehir Belediyesi, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte önemli bir halk sağlığı sorunu olan sivrisinek ve haşerelere karşı kışlak mücadelesine başladı.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı 63 personel, 24 araç ile 19 ilçede özellikle sivrisinek ve haşere oluşumuna sebep olan tüm alanda ilaçlama çalışması yapıyor. Kışlak mücadelesinde yapılan ilaç uygulamaları sivrisinek larvalarının barındıkları ve üreme kaynakları olan bina bodrumları, rögarlar, kapalı kanallar, fosseptik çukurları ve kalorifer kazan dairelerinin bulunduğu alanlarda yürütülüyor.


“YAZ AYLARINDAKİ POPÜLASYONU BÜYÜK ÖLÇÜDE AZALTACAĞIZ”

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sefa Okutucu, sivrisinek ve haşere mücadelesinin kesintisiz devam ettiğini söyledi.

Okutucu, şu bilgileri verdi: “Sivrisinekler türe ve iklime bağlı olarak ergin veya larva şeklinde bina bodrumları, kuyu ve fosseptiklerde, bitmemiş inşaatlarda ve terk edilmiş binalarda ya da ahırlarda kışı geçirebilirler. Bu tip alanlarda düzenli aralıklarla yapılacak ergin ve larva mücadelesi ile yaz aylarında karşılaşılacak popülasyonu büyük ölçüde azaltmış olacağız. Kış dönemi boyunca ergin sivrisineklerin barındığı ahırlar, bina bodrumları, kuyular ve fosseptikler, yeni inşaatlar, terk edilmiş binalar, ağaç kovukları, umumi tuvaletler, çalılık ve fundalıklar, kanallar, çatılar vb. yerler ekiplerimiz tarafından kontrol edilecek ve uygun ilaçlama yöntemleriyle buralara müdahale edeceğiz. Merkezi sistem ile ısıtılan binalarda kalorifer daireleri, bina bodrumları, kapalı otoparklar kontrol edilecek ve kanalizasyon sistemlerinde, rögarlar ve yağmur suyu kanallarında, mazgallarda termal sisleme yöntemiyle uygulamalarımıza devam edeceğiz”

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz