OBB TV
VEKTÖRLE MÜCADELEYE ULUSLARARASI EĞİTİM - 19 Kasım 2020 Perşembe ORDU
VEKTÖRLE MÜCADELEYE ULUSLARARASI EĞİTİM

 VEKTÖRLE MÜCADELEYE ULUSLARARASI EĞİTİM 

VEKTÖRLE MÜCADELEYE ULUSLARARASI EĞİTİM

Çevre sağlığı ve vektörle mücadele konusunda bir yıl öncesine göre büyük bir aşama kaydeden Ordu Büyükşehir Belediyesi, personelinin profesyonelleşmesi için her türlü imkânı sağlıyor.

Bu kapsamda dünyanın önemli haşere kontrol birliklerinin üyesi olan Envirotek Çevre Sağlığı firması, vektörle mücadele kapsamında Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı personeline eğitim verdi.


DÜNYANIN UYGULAMIŞ OLDUĞU ÇÖZÜMLER ANLATILDI

Envirotek firmasının deneyimli kadrosunda bulunan Biyokimya Uzmanı Didem Özkan tarafından verilen eğitimde, çevre sağlığında dünyanın uygulamış olduğu çözümler anlatıldı. Biyokimya Uzmanı Özkan gerçekleştirilen eğitimde vektörlerle ilgili kaynak tespiti, tür tanımlamaları, kültürel ve fiziksel mücadelenin yanı sıra çevreci bakış açısıyla problemlere karşı nasıl etkili ve sistematik çalışılması gerektiğine de değindi.


“DOĞAYA KARŞI DA DUYARLI VE HASSAS DAVRANIYORUZ”

Çevreci bakış açısına sahip Envirotek Çevre Sağlığı firmasıyla teknik saha çalışmaları, ürün denemeleri, tür analizleri vs. gibi uygulamalar yapmak için bir arada bulunacaklarını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sefa Okutucu, “Personelimizin vektörle mücadele çalışmalarında daha başarılı olmasını sağlamak amacıyla ulusal çalışmalarda tecrübe kazanmış Envirotek Çevre Sağlığı firması ile bir araya geldik. Envirotek firmasının deneyimli kadrosunda bulunan Biyokimya Uzmanı Didem Özkan tarafından personelimize çevre sağlığı konusunda dünyanın uygulamış olduğu uygulamaların bilgilendirilmesi yapıldı. Firmanın çevreci bakış açısıyla problemlere karşı nasıl çalıştığı da burada anlatıldı. Bizim de amacımız çevre sağlığını korumak adına kimyasal kullanımını minimum seviyeye indirmek ve hatta mümkünse hiç kullanmamaktır. Sivrisinekler ile mücadelemizde larva kaynaklarında biyolojik ürünler ile kalıcı çözüm sağlamak doğaya karşı da duyarlı ve hassas davrandığımızın göstergesi olacaktır. Bu amaç için Envirotek ile teknik saha çalışmaları, ürün denemeleri, tür analizleri vs. gibi uygulamalar yapmak için bir arada bulunacağız” dedi.


Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz