OBB TV
DOKAPTAN BÜYÜKŞEHİRE ÖVGÜ - 4 Kasım 2020 Çarşamba ORDU
DOKAPTAN BÜYÜKŞEHİRE ÖVGÜ

 DOKAPTAN BÜYÜKŞEHİRE ÖVGÜ 

DOKAP’TAN BÜYÜKŞEHİR’E ÖVGÜ

Ordu’da, örtü altı üretimin yaygınlaştırılması adına, 50 çiftçiye hibe olarak dağıtılacak olan seraların sözleşmesi imzalandı. DOKAP Başkanı Hakan Gültekin, “Geçmişe dönük bakıldığında Ordu Büyükşehir Belediyemiz, Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün ve yerel yönetimlerin uyguladığı çok ciddi projeler, bölgemizin gelişmesi ve kalkınmasına ciddi katkı sağlamıştır” dedi.

Doğu Karadeniz Bölgesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) Bölge İdaresi Başkanlığı ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ordu Valiliği ile Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle ortaklaşa yürütülen ‘Ordu İli Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi ve Örtü Altı Üretiminin Yaygınlaştırılması Alt Projesi’ kapsamında sera dağıtımı için imza protokolü düzenlendi.


GENEL SEKRETER ALP: “DESTEKLERİMİZ DEVAM EDECEK”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in hayvancılık ve tarım noktasında Ordu’da büyük bir ivme kazandırdığını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, bu noktada sürekli olarak çalışmaların yürütüldüğünü ifade etti. Genel Sekreter Alp, “Sayın Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler, her fırsatta tarım ve hayvancılığı destekledi. Gerek hayvan dağıtımı, gerekse örtü altı yetiştiriciliğe verdiği destekle üreticilerimizin yanında oldu. Burada tarıma yönelik şiddetli bir ihtiyaç var. Büyükşehir Belediyemiz, bundan önce olduğu gibi bundan sonrada üreticilerimizin yanında olacaktır” dedi.


DOKAP BAŞKANI: “BÜYÜKŞEHİR’İN CİDDİ PROJELERİ VAR”

Programda konuşan DOKAP Başkanı Hakan Gültekin, tarımın her zaman önemli olduğunu ancak pandemi sürecinde bu önemin daha da arttığını söyledi. İmzalanacak protokolün önemine dikkat çeken Gültekin, “Biz bölgenin kalkınmışlığı ve gelişmesi ile ilgili Çorum’dan Artvin’e kadar olan bölge bizim önemli. Ordu, bu vesile ile geçmişe dönük bakıldığında Ordu Büyükşehir Belediyemiz, Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün ve yerel yönetimlerin uyguladığı çok ciddi projeler, bölgemizin gelişmesi ve kalkınmasına ciddi katkı sağlamıştır. Özellikle DOKAP’ın kurulması ile 2013 ve 2019 yılları arasında turizme 45 milyon 624 bin TL, kültüre 1 milyon 134 bin TL, tarıma da 17 milyon 755 bin TL olmak üzere toplamda 65 milyon 513 bin TL’lik ciddi bir katkısı olmuştur. İnşallah önümüzdeki süreçte bu katkıları devam ettireceğiz” diye konuştu.


HİLMİ GÜLER’LE TARIM VE HAYVANCILIK İVME KAZANDI

Ordu Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz ise “İlimizde tarımsal üretimi arttırmaya yönelik çalışmalara hız verdik. Bu çalışmalar artarak devam edecek. Bir taraftan ana ürün olan fındıkta verim ve kaliteyi arttırmaya yönelik devam ederken, bir yandan da kırsal alanda, kırsal gelir kaynaklarının arttırılmasına yönelik projeler uyguluyoruz. Özellikle Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in Ordu’ya gelişi ile birlikte tarım ve hayvancılık ile ilgili ciddi bir ivme sağlanmış durumda. Bakanımızın, çok ciddi desteğini her zaman yanımızda hissediyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ile beraber tarım konusunda önemli projeleri uyguluyoruz, uygulamaya da devam ediyoruz” diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından, 50 çiftçiye dağıtılacak olan 240 metrekarelik hibe seraların protokol imza töreni gerçekleştirildi.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz