OBB TV
150 KADIN VE GENCİ MESLEK SAHİBİ YAPACAK PROJEYE START VERİLDİ - 23 Ekim 2020 Cuma ORDU
150 KADIN VE GENCİ MESLEK SAHİBİ YAPACAK PROJEYE START VERİLDİ

 150 KADIN VE GENCİ MESLEK SAHİBİ YAPACAK PROJEYE START VERİLDİ 

HAZIR GİYİM UYGULAMALARI MERKEZİ PROJESİNDE İMZALAR ATILDI

Kadın ve gençleri meslek sahibi yapmak ve şehrin üretimine katkı vermek amacıyla hazırlanan ve geçtiğimiz günlerde onaylanan “Altınordu Belediyesi Hazır Giyim Uygulamaları Merkezi” projesinde imzalar atıldı. Gerçekleşen imza töreninde konuşan Altınordu Belediye Başkanı Aşkın TÖREN, hazırlanan projenin hayata geçmesi ile 150 kadın ve gence eğitim verilerek şehirdeki nitelikli iş gücünü artıracaklarını söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda düzenlenen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Altınordu Belediyesinin “Hazır Giyim Uygulama Merkezi proje” sözleşmesi imzalandı.

‘Vizyonu Dünya Kenti Altınordu’ parolası ile çalışmalarını sürdüren Altınordu Belediyesi bir yandan klasik belediyecilik hizmetlerine devam ederken bir yandan da geleceğin Altınordu’su için projeler hayata geçiriyor. Teknolojiden tarıma, turizmden tanıtıma birçok proje çalışması gerçekleştiren Altınordu Belediyesi, kadın ve gençleri meslek sahibi yapmak ve şehirde nitelikli iş gücü oluşturmak amacıyla hazırladığı Hazır Giyim Uygulamaları Merkezi projesinde mutlu sona ulaştı.


BAŞKAN TÖREN’İN KATILIMI İLE İMZA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından onaylanan proje kapsamında imza töreni düzenlendi. DOKA’da gerçekleştirilen törende Altınordu Belediye Başkanı Aşkın TÖREN ve DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman’ın katılımı ile Hazır Giyim Uygulamaları Merkezi projesinin startını verecek olan imzalar atıldı.


“HAZIR GİYİM UYGULAMA MERKEZİ İLE NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ İHTİYACI KARŞILANACAK, 150 KADIN VE GENÇ MESLEK SAHİBİ OLACAK”

Şehirde üretimin ve istihdamın artırılması için her alanda proje ürettiklerini ifade eden Başkan TÖREN, “kadının iş yaşamında yer almasının bireysel ve toplumsal kalkınma açısından öneminin bilincindeyiz. Kadının, çalışma hayatına etkin ve insan onuruna yakışır bir şekilde katılımının yalnızca bireysel bir kazanım olmakla kalmayıp ailevi ve sosyal dönüşümü de sağlayan temel değer olduğu gerçeğinden hareketle kadınlarımızın ve gençlerimizin öncelikle meslek sahibi olmalarına büyük önem veriyoruz.


Hazırladığımız ve DOKA tarafından onaylanıp desteklenen bugün de sözleşmesini imzaladığımız ‘Altınordu Belediyesi Hazır Giyim Uygulamaları Merkezi’ projemiz ile işsiz kadın ve gençlere dikiş makinesi operatörlüğü eğitimi verilecek. Proje kapsamında kadınlar ve dezavantajlı gruplar olmak üzere 150 kişi dokuma, konfeksiyon ve makineci modülü eğitimi alacak. Hazır Giyim Uygulamaları projemiz ile şehirdeki nitelikli iş gücü ihtiyacının karşılanması sağlanırken eğitim sonrasında ise katılımcıların istihdam edilebilmesi için danışmanlık hizmeti de verilecek. Biz bu şehirde mesleksiz tek bir genç kardeşimizin insanımızın kalmayacağını ifade ettik ve bu hedef doğrultusunda adımlarımızı atmaya devam edeceğiz. Projemiz hemşehrilerimize ve şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz