OBB TV
BÜTÜN YOLLAR ÇAMBAŞINA ÇIKIYOR - 7 Ekim 2020 Çarşamba ORDU
BÜTÜN YOLLAR ÇAMBAŞINA ÇIKIYOR

 BÜTÜN YOLLAR ÇAMBAŞINA ÇIKIYOR 

TURİZMİN KALBİNE GİDEN YOLLAR ASFALTLANIYOR

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Çambaşı Yaylası’na ulaşımı kolaylaştırmak için çevre yerleşim birimlerinin bağlantı yollarının asfalt yapılması çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Karadeniz Bölgesi’nin en güzel yaylaları arasında gösterilen 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası’na ulaşım sağlayan güzergahlar asfalt ile buluşmaya devam ediyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonrası, Karadeniz Akdeniz Yolu’ndan Çambaşı Yaylası yoluna bağlanan en kısa güzergahtaki asfalt çalışmaları tamamlandı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 5.5 kilometre uzunluğundaki güzergahın ikinci kat emülsiyon asfaltla buluştuğunu söyledi.


KARADENİZ AKDENİZ YOLU ÜZERİNDEN BAĞLANIYOR

Tamamlanan asfalt çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Başkan Güler, “5.5 kilometre uzunluğundaki bu güzergah, Karadeniz Akdeniz Yolu üzerinden, Harami Mahallesi’nden Dişkaya Mahallesi ile direkt Çambaşı Yaylası yoluna bağlanıyor. Bir kolu da yine Harami Mahallesi’nden Yeşilyurt Mahallesi’ne uzanıyor. Çambaşı Yaylası ve Yokuşdibi Mahallesi’ne ulaşımda en kısa güzergahlardan biri olan yolu günlük 500 araç aktif olarak kullanıyor” diye konuştu.


HEDEF: YAYLA TURİZMİNİ ARTIRMAK

Çambaşı Yaylası’nın Ordu için bulunmaz bir nimet olduğunu dile getiren Başkan Güler, “İlimizin yaylaları, insanların ömrüne ömür katıyor. Fakat insanları yayla turizmine yöneltebilmek için konforlu bir ulaşım imkanı çok önemli. Kabadüz-Çambaşı Yolu güzergahında, karayollarına ait yol çalışmaları devam ederken, Bizlerde mahalle ve grup yollarını standardı yüksek bir yapıya kavuşturarak alternatif ulaşım imkanları sunuyoruz. Bu kapsamda Çambaşı Yaylası’na ulaşım sağlayan bir çok noktada asfalt ve beton yol çalışmaları yaptık” şeklinde konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, kentin turizm cazibe merkezleri olan yaylalara ulaşımı sağlayan güzergahlardaki asfalt ve beton yol çalışmalarının artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz