OBB TV
ALTINORDU BELEDİYESİ SEFERBER OLDU - 10 Eylül 2020 Perşembe ORDU
ALTINORDU BELEDİYESİ SEFERBER OLDU

 ALTINORDU BELEDİYESİ SEFERBER OLDU 

ALTINORDU BELEDİYESİ TÜM BİRİMLERİ VE TÜM EKİPLERİYLE 7/24 SAHADA

Altınordu Belediyesi dün akşam saatlerinde etkili olan ve metrekareye yer yer 100 kilogramdan fazla yağışın düştüğü şehrimizde aşırı yağışların öncesinde aldığı önlemler ve yağışlar sırasında yaptığı etkili müdahaleler ile afetin en az zararla atlatılmasını sağladı.


DERE YATAKLARI TAŞTI YAĞIŞLAR SELE DÖNÜŞTÜ

Metrekareye 82 kilogram yağışın düştüğü ve zaman zaman 100 kilogramı aşan yağışlar afete dönüştü. 

Fındık yatağa deresi başta olmak üzere şehrimizi kuşatan 10 adet kapalı dere yatağının taşması ve aynı zamanda Fındık Yatağı Deresi ile birlikte Subaşı Deresi ve Okullar Caddesinden geçen dere yataklarında bulunan ve yıllar önce yapılan baksların mevcut yapılaşmaya ve şehirleşmeye bağlı olarak yağmur suyu tahliyesinde yetersiz kalması nedeniyle birçok noktada su baskını ve taşkınlar meydana geldi.


Meteorolojinin ilimiz için aşırı yağış uyarısı üzerine Altınordu Belediye Başkanı Aşkın TÖREN'in talimatıyla Altınordu Belediyesi tüm ekipleriyle birlikte harekete geçti. Özellikle aşırı yağışlarda sorun yaşanması muhtemel noktalar başta olmak üzere şehrimiz genelinde bulunan tüm mazgalları temizleyen ve bu noktalarda önlem alan ekiplerimiz akşam saatlerinde başlayan aşırı sağanak yağışla birlikte olumsuzluklara müdahale için tüm şehirde olağanüstü çaba gösterdi.


HAZIR BEKLEYEN EKİPLER OLUMSUZLUKLARA ANINDA MÜDAHALE ETTİ

Son yılların en şiddetli yağışlarından birinin yaşandığı şehrimizde ekiplerimiz, su taşkını yaşanması muhtemel noktalarda hazır beklettiği vidanjörler ve motopomplar başta olmak üzere her türlü ekipmanlarıyla birlikte afete dönüşen yağışlara müdahale etti. Önlemlerin arttırıldığı bölgelerde su tahliyelerini ivedilikle gerçekleştiren ekiplerimiz, selden etkilenen vatandaşların da yardımına koştu. Altınordu Belediyesine gelen her talebi yerine getirmek için yoğun çaba gösteren ekipler sahada büyük bir mücadele verdi.


ŞEHİR SELİN İZLERİNDEN HIZLICA ARINDIRILIYOR

Yağışların etkisini azaltması ile birlikte devreye giren temizlik ekibi de yağışlarla birlikte oluşan çamur ve çöplerin temizlenmesi için çalışma başlattı. Başkan Aşkın TÖREN’in bizzat yönettiği çalışmalarda 200 personel ve tüm ekip ekipmanla sahada olan Altınordu Belediyesi selin izlerini silmek için sabahın ilk ışıklarına kadar seferber oldu.


CADDE VE SOKAKLAR YIKANIYOR

Sabahın ilk ışıkları ile birlikte temizlik çalışmalarına ağırlık veren ekipler hem araç hem de personel destekli çalışmalarını şehir genelinde sürdürüyor. Cadde ve sokakları yağmur suyunun getirdiği molozlardan arındıran ekipler, daha sonra özel solüsyonlar ve basınçlı suyla yıkama yapıyor.


ULAŞIMDA AKSAMA YAŞANMAMASI İÇİN UÇUK VE HEYELANLAR ANINDA TEMİZLENİYOR

Aşırı yağışlar sırasında şehirde bazı noktalarda biriken yağmur suları herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan ekiplerimizce tahliye edilirken bazı mahallelerde de sel felaketinden kaynaklı yaşanan uçuk ve heyelanlara Altınordu Belediyesi ekiplerince yapılan müdahale ile ulaşımda aksamaya izin verilmiyor.


BAŞKAN TÖREN, ÇALIŞMALARI SAHADAN YÖNETTİ

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın TÖREN, çalışmaları sahada bizzat yönetti. Ekiplerin çalışma gerçekleştirdiği tüm noktaları bir bir gezen Başkan Aşkın TÖREN, aşırı yağışlardan olumsuz etkilenen esnaf ve vatandaşları da ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.


ZARAR GÖREN TÜM VATANDAŞLARA YARDIM ELİ

Şehir genelinde yapılan çalışmaların yanı sıra Başkan Aşkın TÖREN’in talimatıyla oluşturulan ekipler, yağışlardan etkilenen vatandaşların da yardımına koşuyor. Aşırı yağışlar dolayısıyla ev ve iş yerlerini su basan vatandaşların ve esnafların konut ve iş yerleri Altınordu Belediyesi ekiplerince yıkanıp dezenfekte ediliyor.


TEDBİRLER ALINMAYA DEVAM EDİYOR

Yağışların devam etmesi ihtimali dolayısıyla tedbiri elden bırakmayan ekiplerimiz tıkanan yağmur suyu hatlarının temizlenmesi çalışmalarına da ara vermeden devam ediyor.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz