OBB TV
CUMURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN BİZ 18 YILDIR ÜRETİCİLERİMİZİ YALNIZ BIRAKMADIK. - 26 Temmuz 2019 Cuma ORDU
CUMURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN BİZ 18 YILDIR ÜRETİCİLERİMİZİ YALNIZ BIRAKMADIK.

 CUMURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN BİZ 18 YILDIR ÜRETİCİLERİMİZİ YALNIZ BIRAKMADIK. 

TÜRKİYE AZERBAYCAN VE GÜRCİSTAN DÜNYA FINDIK ÜRETİMİNİN YÜZDE 80'İNİ GERÇEKLEŞTİRİYOR. ÜÇ ÜLKE OLARAK FINDIKLA İLGİLİ İŞBİRLİĞİ ÇALIŞMALARINI BAŞLATTIK. BÖYLECE ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE FINDIĞIN DÜNYA PİYASALARINDA HAK ETTİĞİ DEĞERİ SÜREKLİ KILMAK AMACIYLA ÖNEMLİ BİR ADIM ATMIŞ OLDUK


İl Başkanı Halit Tomakin, bugün Ankara’da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında yapılan  Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında Cumhurbaşkanımızın Fındık fiyatını açıklamasına şahit olmasını ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın  grup konuşmasından sonra şahsımı çağırarak , Ordu ilini sorması  nedeniyle, Ordu ile ilgili bilgi verdim Ordu’lu hemşehrilerimin selam ve dualarını ilettim, Cumhurbaşkanımız ‘da sizde benden Ordu’lu gönüldaşlarıma en kalbi selamlarımı götür dediğini  zatıalilerine fındık fiyatı dolayısıyla Ordu ‘lu fındık üreticilerini adına , Karadenizliler  adına teşekkürlerimi ve şükranlarımı ilettim.  Cumhurbaşkanımızın Ordu ‘ya bir kez daha davet ettim dedi.  


ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE FINDIĞIN DÜNYA PİYASALARINDA HAK ETTİĞİ DEĞERİ SÜREKLİ KILMAK AMACIYLA ÖNEMLİ BİR ADIM ATMIŞ OLDUK

Başkan Tomakin, Cumhurbaşkanımız fındık fiyatını açıklarken herkesin fiyata odaklandığını belirterek aslında çok önemli bir ayrıntının da müjdesini verdiğini ifade ederek  Cumhurbaşkanımız Konuşmasında  "Türkiye Azerbaycan ve Gürcistan dünya fındık üretiminin yüzde 80'ini gerçekleştiriyor. Üç ülke olarak fındıkla ilgili işbirliği çalışmalarını başlattık. Böylece önümüzdeki dönemde fındığın dünya piyasalarında hak ettiği değeri sürekli kılmak amacıyla önemli bir adım atmış olduk dediğini ifade ederek  ileriki dönemlerde fındığın dünya piyasasında önemli bir tüketim maddesi olacağını belirtti.


FINDIK PAZARINDA ÜRETİCİ ALEYHİNE OLUŞACAK FİYAT BELİRSİZLİKLERİNİ ORTADAN KALDIRMAK İSTİYORUZ

İl Başkanı Halit Tomakin , Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın grup konuşmasında  da belirttiği gibi biz hiçbir zaman üreticilerimizi yalnız bırakmadık. Açıklanan fiyat piyasa değerinde  ve beklentilerin üzerinde bir fiyat oldu , Cumhurbaşkanımıza bir kere daha binlerce kez teşekkür ediyor  Cumhurbaşkanımızın grupta yaptığı  fındık konuşmasında   "Biz 18 yıldır üreticilerimizi yalnız bırakmadık. Bu sene rekolte yaklaşık 700 bin ton. Bu durum karşısında TMO'ya hasat dönemi başlamadan fındık alımı yapması için talimat verdim. Fındık pazarında üretici aleyhine oluşacak fiyat belirsizliklerini ortadan kaldırmak istiyoruz. Burada taban fiyatlarını açıklıyorum. Yüzde 50 randıman esasına göre Giresun Kalite kabuklu fındık 17 lira, levant kalite 16.5 lira. Üreticimize hayırlı olsun. kurban bayramının hemen ardından TMO alım yapacağını belirttiğini ifade ederek , yeni dönemin ve fındık fiyatlarının üreticilerimize bol ve bereketli kazançlar getirmesini temenni ediyorum dedi.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz