OBB TV
SEL VE PANDEMİ TEDBİRLERİ MASAYA YATIRILDI - 2 Eylül 2020 Çarşamba ORDU
SEL VE PANDEMİ TEDBİRLERİ MASAYA YATIRILDI

 SEL VE PANDEMİ TEDBİRLERİ MASAYA YATIRILDI 

KAPTAN ROTAYI BELİRLEDİ

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, telekonferansla katıldığı toplantıda ilçe belediye başkanları ile bir araya geldi.

Pandemi, doğal afetler, yol, su ve diğer çalışmaların masaya yatırıldığı toplantıda Başkan Güler, alınması gereken tedbirlere dair yetkililere yol haritası çizdi.

Pandeminin etkisinin bir süre daha devam edeceğini söyleyen Başkan Güler, sel, kuraklık ve artan nüfusun ihtiyacı olan su temini konusunda alınması gereken tedbirleri anlattı.


TELEKONFERANSLA KATILDI

Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatıyla Başkan Vekili Celal Tezcan koordinesinde Genel Sekreter Coşkun Alp, OSKİ Genel Müdürü Murat Us’la 19 ilçeden belediye başkanları, başkan yardımcıları ve yetkili personeller düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in de telekonferansla katıldığı toplantı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.


“TARİH DEĞİL, HATALAR TEKERRÜR EDİYOR”

Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Bir gün dahi bizim için önemli. Ülkemizde de pandemi biraz daha uzayacak gibi görünüyor. Bu nedenle ülkemiz ve ilimiz için alınması gereken tedbirleri bir an evvel almalı ve sorunu en az zayiatla atlatmaya gayret göstermeliyiz. Toplantımızın ana gündemini pandemi, sel, ilçelerde hayata geçireceğimiz yol ve su yatırımları oluşturacak. Öncelikle sel, bölgemizin kaderi gibi görünüyor ancak yapacağımız çalışmalarla sele yönelik tedbir alabiliriz. Tarih değil, hatalar tekerrür ediyor. Her ilçemizde suyun nerden gelip gittiği belli. Suyun geçiş güzergahına yönelik tedbir alınsın. Suyun akışına engel olmayalım ve istimlak varsa yapalım. Irmak yataklarının temizlenmesi için talimat verdim” dedi.


“KURAKLIK RİSKİ KAPIDA”

Başkan Güler, “Benim öngörüme göre kuraklık yaşanacak gibi görünüyor. Bu nedenle birer tabii gölet olma özelliği olan ırmak yatakları genişletilmeli. Irmak yataklarından 350-400 gölet yapabiliriz. Hayvanların içeceği su, meyve ve sebzelerin sulanmasında kullanılacak su temini bu yolla sağlanabilir. Pandemiden sonra da büyük bir nüfus ilimizde kalacak gibi görünüyor. Bu nedenle içme suyu noktasında gerekli eksikler tamamlanmalı. OSKİ yeni içme suyu kuyuları açacak. 40 kadar su kuyusu açmak istiyoruz. Artan nüfusun içme suyu ihtiyacını da böylelikle sağlamış oluruz” diye konuştu.


“KENDİ KENDİNE YETEN BİR İL OLMAK ZORUNDAYIZ”

Hayata geçirilecek çalışmalarla Ordu’nun kendi kendine yetmesi gerektiğini belirten Başkan Güler, “19 ilçede KİPTAŞ usulü yeni yerleşim yerleri oluşturmak istiyoruz. Yeni yerleşim yerlerine yeni bina modelleri oluşturalım. Yeni dönemde ekonomideki daralmanın önüne de geçmek için kentsel dönüşümle yeni alanlar oluşturarak yeni meslek gruplarıyla yeni istihdam alanları oluşturmayı düşünüyoruz. TANSAŞ türü

işletmelerle kendi kendine yeten bir il olmak zorundayız. Asfaltla ilgili kendi tesisimizi açarak güzel çalışmalar yaptık. Şimdi taş ocağı da almak istiyoruz. Bunu da çözersek bu yıl ve gelecek yıl yola dair sıkıntıların büyük çoğunluğunu çözmüş oluruz. İlçemiz için acil olan ihtiyaçları belirleyelim ona göre gerekli yerlerle temasa geçerek çalışmaları ilimize kazandıralım” dedi.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz