OBB TV
ORDU BÜYÜKŞEHİRDEN GİRESUNA YARDIM ELİ - 31 Ağustos 2020 Pazartesi ORDU
ORDU BÜYÜKŞEHİRDEN GİRESUNA YARDIM ELİ

 ORDU BÜYÜKŞEHİRDEN GİRESUNA YARDIM ELİ 

BÜYÜKŞEHİR GİRESUN İÇİN SEFERBER OLDU

Giresun’da sağanak sonucu, can kayıplarının yaşandığı, 361 bina ile alt ve üst yapıda ağır hasarın oluştuğu selin izleri silinmeye çalışılıyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri, selin etkilediği Dereli ile Yağlıdere ilçelerinde yaraları sarmak için altyapı, temizlik ve heyelanlı noktalardaki çalışmalarını sürdürüyor.

Giresun’da 22 Ağustos’ta akşam saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle can kayıpları, sel ve heyelanlar meydana geldi. Dereli İlçe merkezinin siluetinin değiştiği afet sonrası, birçok ilçe, köy ve mahallede ciddi hasarlar oluştu. Sel faciasının yaşanmasıyla birlikte, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatıyla, bölgeye giden Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, OSKİ Genel Müdürlüğü ve İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri ile Sosyal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı 5 bin kişilik mobil mutfak TIR’ı, bölgeye konuşlandırıldı. Sel afetinin yaşandığı ilk günden bu yana Dereli ve Yağlıdere ilçelerinde çalışmalarını sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri, selin açtığı izleri silmek için gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor.


EKİPLER SEFERBER OLDU

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, selin vurduğu, can kayıplarının yanı sıra ciddi hasarların meydana geldiği Giresun’un yaralarını saracaklarını söyledi. Sel afetinin yaşandığı ilk günden bu yana tüm imkanları seferber ettiklerini belirten Başkan Güler, “Fen İşleri Dairemize bağlı 14 iş makinesi Dereli ve Yağlıdere ilçelerinde yoğun bir çalışma yürütüyor. OSKİ Genel Müdürlüğü ekiplerimiz ise altyapısı zarar gören Dereli ilçesinde çalışmalarını sürdürüyor. Yine İtfaiyemize bağlı arama kurtarma timleri, selde kaybolan askerlerimizi ve vatandaşları bulmak için ilk günden bu yana çalışma yürütüyor. Ayrıca Sosyal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığımız bünyesindeki 5 bin kişilik mobil mutfak TIR’ımız vasıtasıyla her gün ilçe halkına sıcak çorba ile yemek dağıtımını sürdürüyoruz” diye konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Giresun’da yaşanan felaketin izlerini ortadan kaldırmak için desteklerinin süreceğini sözlerine ekledi. 

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz