OBB TV
BİLGİ EVLERİNDEN LGS BAŞARISI - 13 Ağustos 2020 Perşembe ORDU
BİLGİ EVLERİNDEN LGS BAŞARISI

 BİLGİ EVLERİNDEN LGS BAŞARISI 

BİLGİ EVLERİNDEN LGS BAŞARISI

Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) Ordu Büyükşehir Belediyesi Bilgi Evlerinde hazırlanan 42 öğrenci, Fen Lisesi ve proje okullarına girme başarısı göstererek, hayallerine bir adım daha yaklaştı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin bilgi evlerinde Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) hazırlanan öğrenciler, 2020 LGS’de büyük başarı gösterdi. Kültür, Turizm ve Sanat Dairesi Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü’ne bağlı Altınordu Mimar Sinan, Fatsa Mehmet Akif ve Ünye Yunus Emre Bilgi Evlerinde örgün olarak hazırlanan 14 öğrenci fen liselerine, 28 öğrenci ise proje okullarına girmeye hak kazandı.


PANDEMİ SÜRECİNDE UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ UYGULANDI

Faaliyetlerini pandemi sürecinde de sürdüren bilgi evleri, 8’inci sınıf öğrencileri için uzaktan eğitim sistemi uyguladı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 23 Mart 2020 tarihinde TRT ve Türksat iş birliğinde EBA televizyonu ekranlarından uzaktan eğitim sistemini hayata geçireceğini açıklamasıyla birlikte, Ordu Büyükşehir Belediyesi de Bilgi Evleri’nde eğitim gören 8. Sınıf öğrencileri için çalışma başlattı.


540 ÖĞRENCİYE DÜZENLİ EĞİTİM VERİLDİ

Koronavirüs salgını nedeniyle okulların tatil edilmesini ve sosyal mesafe tedbirleri kapsamında alınan sokağa çıkma yasağını dikkate alan Ordu Büyükşehir Belediyesi, evden çıkamayan öğrencilerin LGS’ye hazırlık sürecinde onlara destek olmak için uzaktan eğitim sistemi geliştirdi. Ders programları, Bilgi Evleri’nde görevli, eğitim müfredatları ve sınava hazırlık konusunda uzman öğretmenler tarafından hazırlandı. Sistem devreye sokuldu ve öğrencileri sınava hazırlamak için dersler, online olarak internet üzerinden başlatıldı. Bilgi evlerinde eğitim gören 327 öğrenciyle birlikte toplam 540 öğrenciye sınav gününe kadar uzaktan eğitim verildi.


“ÖĞRENCİLERİN HER DAİM YANINDAYIZ”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, bilgi evlerinde sınava hazırlanan öğrencilerin sağladığı başarıdan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Öğrencilerin her daim yanında olduklarını belirten Başkan Güler, “Koronavirüs sürecinde, Milli Eğitim Bakanlığımızın okullara ara vermesiyle birlikte, biz de Bilgi Evleri’nde eğitim ve öğretime ara verdik. Bu süreçte öğrencilerimizle ayrı kalmanın üzüntüsünü yaşasak da onların sağlıklarının bizim için her şeyden önemli olması sebebiyle öğretmenlerimizle uzakları birbirimize yakın ettik. Toplam 18 öğretmenimizle birlikte öğrencilerimizi sınava hazırladık. Sağlanan başarı nedeniyle öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Altınordu, Fatsa ve Ünye’de faaliyet gösteren bilgi evlerinde toplam 3 bin 920 öğrencinin bulunduğunu sözlerine ekledi.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz