OBB TV
BÜYÜKŞEHİR PROJEYE START VERDİ - 11 Ağustos 2020 Salı ORDU
BÜYÜKŞEHİR PROJEYE START VERDİ

 BÜYÜKŞEHİR PROJEYE START VERDİ 

BÜYÜKŞEHİR PROJEYE START VERDİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından modern yapıda hazırlanmış “Tahıl Pazarı ile Sanat Sokağı Peyzaj ve Çevre Düzenleme Projesi”ne start verildi.

Yıllarca pazar faaliyeti dışında Ordu kenti için insanların buluştuğu simgesel bir mekân olan Tahıl Pazarı’nda yapılacak projeyle birlikte meydan, vatandaşların daha modern ortamda dinlenip, bir araya gelerek sohbet ettiği bir yer olacak.


“ORDU YENİ BİR KİMLİK KAZANACAK”

Projeyle birlikte şehrin yeni bir kimlik kazanacağını söyleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Meydanlar kent yaşamı süren insanların ortak zaman geçirdiği, açık kamusal alanlardır ve toplanma, eğlenme, dinlenme gibi işlevlere ev sahipliği yaparlar. Tahıl Pazarı da Ordulu vatandaşların eğlendiği, zaman geçirdiği bir meydanımız. Ticari fonksiyonların merkezinde ve yaya için ayrılmış bir aksın başlangıç noktasında bulunan Tahıl Pazarı’nda Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalara başladık. 800 m²lik proje alanında ilk olarak güvenlik amaçlı kapatma işlemi ve iş yerlerinin boşaltma işlemleri yapılıyor. İş yerlerinin boşaltılmasının ardından yıkım işlemlerini başlatarak, projeye uygun şekilde imalatlar yapılacak. Vatandaşımızın ve esnafımızın mağdur olmaması adına ilk etapta dükkânlar hızla tamamlanacak ve Tahıl Pazarı esnafımız, halkımıza hizmet vermeye devam edecek. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Ordu yeni bir kimlik kazanacak. Şehrimize şimdiden hayırlı olsun” dedi.


“HİLMİ BEY’E GÜVENİMİZ SONSUZ”

Tahıl Pazarı’nda uygulanacak proje Ordu’nun turizmine, görselliğine ve tarihi dokusuna katkı sağlayacağına inandıklarını belirten Ordulu vatandaşlar, “Ordu’nun çehresi değişiyor, şehrimiz büyüyor. Kentimize dışardan yerli ve yabancı turistler geliyor. Ordu olarak biz de bu fırsatı değerlendirmeliyiz. Şehrin özel noktalarına Büyükşehir Belediyemiz güzel projeler uyguluyor. Büyükşehir tarafından Tahıl Pazarı’nda uygulanacak proje Ordu’nun turizmine, görselliğine ve tarihi dokusuna katkı sağlayacağına inanıyoruz. Şehrimizi tıpkı Boztepe’yle olduğu gibi Tahıl Pazarıyla da temsil ederiz. Şimdiden baktığımızda iyi bir iş çıkacağına inanıyoruz. Bu konuda Hilmi Bey’e güvenimiz sonsuz. Ordu’muz için güzel şeyler olacak” şeklinde konuştular.


PROJEDE YOK YOK

Büyükşehir tarafından yapımına başlanan proje 800 m2 alan üzerinde uygulanacak. Geçmişin izlerinin günümüze taşınacağı Tahıl Pazarı ile Sanat Sokağı Peyzaj ve Çevre Düzenleme Projesi kapsamında üst örtülü mekânlar, anıtsal heykel, çok amaçlı oturma bazaları, bitkisel tampon yeşil alan, tahıl meydanı, satış birimleri ticaret sokağı ve tarihi bilgilendirme elemanları yer alacak.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz