OBB TV
BAŞKAN TÖRENDEN 24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI MESAJI - 24 Temmuz 2019 Çarşamba ORDU
BAŞKAN TÖRENDEN 24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI MESAJI

 BAŞKAN TÖRENDEN 24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI MESAJI 

BAŞKAN TÖREN’DEN 24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI MESAJI

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında; basının, meslek ilkeleri içerisinde kamuoyunun bilgilenmesi için önemli bir rol üstlendiğini ifade eden Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, çok sesli, etkin ve özgür bir medya ortamının varlığının demokrasinin vazgeçilmez bir parçası olduğunu söyledi. Basının halkı doğru bilgilendirmenin yanı sıra milli birlik ve beraberliğin korunmasına da büyük katkı verdiğinin altını çizen Başkan Tören, mesajında şu ifadelere yer verdi:

24 Temmuz 1908 tarihi basından sansürün kaldırıldığı tarihtir. Bu tarihte gazeteler ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlamıştır. Günümüzde ise artık basın, çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olmuştur.

Basın milletin müşterek sesidir. Basın kuruluşlarımızın, özgür, tarafsız, objektif bir şekilde görevlerini yerine getirirken, ülke menfaatlerini, kamu düzenini, toplumsal dinamikleri ve mesleğin gerektirdiği ahlaki değerleri göz ardı etmemeleri, sorumlu bir yayıncılık üstlenmeleri de, hiç kuşkusuz büyük önem taşımaktadır.

Demokratik kültürün ayrılmaz bir parçası olan medyanın, halkı doğru bilgilendirmenin yanı sıra birlik ve beraberliğimizin korunması, meselelerimizin suhuletle çözülmesine katkı sağlaması noktasında yapıcı bir rol üstlenmektedir.

Basın ne kadar gelişmişse, demokrasiler de o kadar gelişmiştir. Ve basın ne kadar özgürleşebilmişse, toplumlar da o kadar özgürleşebilmiştir.

Hiç şüphesiz, ulusal ve yerel medyada görev yapan basın çalışanlarımız, mesleğin zorluklarına rağmen, kamuoyunu bilgilendirmek ve haberdar etmek için ciddi fedakarlıklarla görevlerini ifa etmektedirler.

Bu kapsamda basınımız, şehrimizin ‘Vizyonu Dünya Kenti Altınordu’ hedefine ulaşmasında önemli katkı sunan gizli kahramanlarımız olacaktır.  Bu topraklarda olup biteni, doğru ve tarafsız bir şekilde gündeme taşıyarak, şehrimizin ve ülkemizin kalkınmasına, güçlenmesine ve markalaşmasına katkı vermeye devam edecektir.

Bu yolda halkın haber alma hakkını sağlayan; basın ahlak ilkeleri doğrultusunda tarafsız, ilkeli ve toplumun FİKİR NAMUSU olarak gördüğüm haber alma hakkı konusunda son derece önemli bir görevi ifa eden tüm basın çalışanlarımızın, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutluyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz