OBB TV
BİZİM MUHATABIMIZ MİLLETİMİZİN TA KENDİSİDİR - 28 Temmuz 2020 Salı ORDU
BİZİM MUHATABIMIZ MİLLETİMİZİN TA KENDİSİDİR

 BİZİM MUHATABIMIZ MİLLETİMİZİN TA KENDİSİDİR 

İL BAŞKANI HALİT TOMAKİN ; ÇİFTÇİYİ 18 YILDIR YALNIZ BIRAKMAYAN SN.CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ

İl Başkanı Halit Tomakin, Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan fındık fiyatını değerlendirdi. Başkan Tomakin, milletine, bu kadar vefalı bu kadar sahip çıkan , çiftçini koruyup kollayan , emeğinin hakkını veren bir Lider, Recep Tayyip Erdoğan olarak okunur , uzun adam olarak sevdalara adı yazılır , teşekkürler sayın Cumhurbaşkanım, Fındık üreticileri adına Ordu’lular adına sana şükranlarımızı sunuyoruz dedi.


EY CHP ZİHNİYETİ HALA OLUR OLMAZ FINDIK KONUSUNDA AHKAM KESİP ÇİFTÇİYİ KANDIRACAĞINIZI MI ZANNEDİYORSUNUZ ? , BU MİLLET SİZİN NE OLDUĞUNUZU UNUTTU MU ZANNEDİYORSUNUZ ?

Başkan Tomakin, Fındık fiyatı üzerinden bazılarının millet adına yaptığı hiçbir şeyleri olmayan , gündemde konuşulacak bir şey bulamayınca ikide bir fındık konusunda kafa karışıklığı yaratmaya çalışan zihniyete , her zaman şunu söyledik, sizin zamanınızda fındık 90 sentti, şimdi kalkmış fındık üzerinden politika yapıyor ahkam kesmeye çalışıyorsunuz , bugün açıklanan fiyatla fındık destek ödemeleri ve randıman farkı hariç 3,20 Dolar’a yükselmiştir. 90 sent nire , 3,20 Dolar nire , işte aradaki fark , işte çiftçisine sahip çıkan alnının terinin hakkını veren bir Lider, Ey CHP zihniyeti hala olur olmaz fındık konusunda ahkam kesip çiftçiyi kandıracağınızı mı zannediyorsunuz ? , bu millet sizin ne olduğunuzu unuttu mu zannediyorsunuz ? dedi.


RECEP TAYYİP ERDOĞAN ;BİZİM MUHATABIMIZ DA YETKİ VE GÜÇ KAYNAĞIMIZ DA MİLLETİMİZİN TA KENDİSİDİR.

Başkan Tomakin, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan açıklamasında son noktayı koymuştur. Akıllarda soru işareti bırakmamıştır. İşte sayın Cumhurbaşkanımızın fındık ile ilgili açıklaması "Bugün fındık alım fiyatlarını belirledik, şimdi de onu açıklıyorum. Geçtiğimiz yıl Toprak Mahsulleri Ofisimiz 16,5-17 TL üzerinden alıma çıkmıştı. Bu sayede düşme eğilimi gösteren fındık fiyatları 18-20 lira civarında seyretmişti. Fındık ihraç fiyatının kilogramda 5,8 dolardan 6,72 dolara yükselmesiyle ülkemiz ilave 300 milyon dolar gelir elde etti. Toplam fındık ihracatımızda 2,2 milyar dolar olarak gerçekleşti. Bu rakamları bilmeyenler, bilseler de ne anlama geldiğini kavrayamayanlar milletimizin kafasını karıştırmak için sürekli uğraşıyorlar dediğini belirterek Bizim muhatabımız da yetki ve güç kaynağımız da milletimizin ta kendisidir. Yeni sezonun fındık fiyatlarını açıklıyoruz. Yüzde 50 sağlam iç esasına göre, Giresun kalite kabuklu fındık için kilogram alış fiyatı 22,5 liradır. Levant kalite fındık için bu fiyat kilogramda 22 TL'dir. Yüksek randımanlı fındıkta kilogram başına 1 lira, gübre ve mazot desteği olarak kilogram başına 2 lira destekleme yapıyoruz. Fındık üreticisinin kazancını 25 ila 25,5 seviyesine çıkarmış oluyoruz. Yeni fındık hasat döneminin üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca incir, kuru incir ve kuru üzüm müdahale alımlarına bu yıl kayısı da ilave ediliyor. Her alanda üreticimizin yanında yer almaya devam ediyoruz. AK Parti iktidarı hiçbir zaman üretici, çiftçisini yalnız bırakmayacaktır" ile sözünü bitirdiğini hatırlattı.

Başkan Tomakin, yeni fındık sezonunun üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum, bereketli ve bol kazançlar temenni ediyorum dedi.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz