OBB TV
TÜRKÜLERE KONU OLAN YOL SICAK ASFALTA KAVUŞUYOR - 24 Temmuz 2020 Cuma ORDU
TÜRKÜLERE KONU OLAN YOL SICAK ASFALTA KAVUŞUYOR

 TÜRKÜLERE KONU OLAN YOL SICAK ASFALTA KAVUŞUYOR 

DEVECİK SAKİNLERİNİN MÜCADELESİ NİHAYETE ERİYOR

40 yıldır Devecik Mahallesi sakinlerinin hasretle beklediği ve türkülere de konu olan bağlantı yolu, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatlarıyla sıcak asfalta kavuşuyor.

40 yıl öncesinde İkizce ilçesi Devecik Mahallesi yolunu imece usulüyle kazma ve küreklerle açan mahalle sakinleri, 40 yıl sonrasında verdiği mücadeleyi nihayete erdiriyor. Başkan Güler’in talimatıyla kısa bir süre önce yapımına başlanan 12 kilometrelik İkizce-Devecik bağlantı yolunda sıcak asfalt çalışmaları aralıksız devam ediyor.


“ALLAH BİZE SÖZÜMÜZÜ TUTMAYI NASİP ETTİ”

Modern ve son teknolojiyle yapılan yolun tamamlanmasıyla birlikte Devecik halkının yarım asırlık özlemini gidermiş olacağını ifade eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Büyükşehir Belediyesi olarak adil bir yönetim anlayışıyla gönül belediyeciliğimizi sürdürüyoruz. Bu anlamda imkânlarımız dâhilinde İkizce ilçemiz için çalışmalarımıza devam edeceğiz. İkizce Devecik Mahallesi’nin 40 yıldır hasretle beklediği meseleyi çözüme kavuşturduk. Devecik yolunda 12 km’lik bir sıcak asfalt çalışması başlattık. Bu anlamda sözümüzde durmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Allah bize sözümüzü tutmayı nasip etti. İkizce ilçemizde bir yandan sıcak asfalt çalışmaları devam ederken aynı zamanda büyük bir sorun haline gelen içme suyu problemi için de çalışmalar sürüyor” dedi.


“40 YILLIK SORUNA 40 GÜNDE NEŞTER VURULDU”

40 yıl sonra Başkan Hilmi Güler’in talimatlarıyla 40 gün içerisinde soruna neşter vurulduğunu söyleyen İkizce Belediye Başkanı Osman Kaygı, “40 yılı aşkın süredir asfalt yola kavuşmayı bekleyen Devecik halkı Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları doğrultusunda sıcak asfalta kavuşuyor. Bu yol 40 gün içerisinde işkence olmaktan çıkıp, keyifli bir yol haline gelmeye başlamıştır. Bu yol ile Devecik Mahallesi diğer il ve ilçelerle erişebilir hale geldi. Şahsım, ilçem ve Devecik Mahallesi sakinleri adına şükranlarımı sunuyorum. Bu yolun yapımında emeği olan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


“ARTIK KAZMA VURULAN YOL DEĞİL, SICAK ASFALTLI YOL OLACAK”

İkizce Kaymakamı Mustafa Berat Kasımoğlu, “İkizce ilçesi sakinlerinin dedeleri ve babaları 40 yıl önce imece usulüyle para toplayıp, kazma ve küreklerle kollarını sıvayarak bu yolu oluşturmuşlar. 40 yıl sonra yeni teknolojiyle bu mücadeleyi sona erdiren Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e ilçem adına teşekkür ediyorum. İlçemizin meşhur türküsünde ‘İkizce’den yukarıya kazma da yolu var. İyi şoför değilsen, hazin de sonu var. İlküvez’den Çaybaşı’na yolum da gidiyor, şu Ünye’den ayrıldığımda ölüm de gidiyor.’ sözlerine yer verilmiş. İlçemizin artık kazma vurulan yol değil, sıcak asfaltlı yol olacak ve Ünye’den ayrıldığımızda ölüm değil, vuslat vakti olacak” diye konuştu.


Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz