OBB TV
ÜNYENİN ELİ YÜREĞİNDEYDİ - 22 Temmuz 2020 Çarşamba ORDU
ÜNYENİN ELİ YÜREĞİNDEYDİ

 ÜNYENİN ELİ YÜREĞİNDEYDİ 

YAĞMUR SUYU SORUNUNA KALICI ÇÖZÜM

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğü, yağışlı havalarda su baskınlarının önüne geçmek için Ünye ilçesi Atatürk Mahallesi'nde yağmur suyu hattı döşeme çalışmalarına devam ediyor.

OSKİ, Ünye ilçesinde altyapı eksikliğine bağlı olarak ortaya çıkan su baskınlarına kalıcı çözümler üretiyor. Atatürk Mahallesi’nde çalışma başlatan OSKİ ekipleri, 76 metre uzunluğunda kutu menfez (baks) sistemiyle yağmur suyu çalışmasını tamamladı.


“KALICI ÇÖZÜMLER ÜRETİYORUZ”

OSKİ olarak 19 ilçemizde vatandaşlarımızın yaşadıkları sıkıntıları belirleyip kalıcı çözümler için çalıştıklarını ifade eden Genel Müdür Murat Us, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatı ile 19 ilçemizde yoğun yatırım çalışmalarına başladık. Biliyoruz ki şehrimiz büyüdükçe ihtiyaçlar da artıyor. İhtiyaçları kısa sürede giderip vatandaşlarımızın daha rahat ve konforlu yaşamaya devam etmesi için biz de üzerimize düşeni yaparak gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda ekiplerimiz vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntılara son vermek adına sahaya çıkıp, çalışma yapılması gereken noktaları belirliyor. Çalışmaların bir örneğini bugün Ünye ilçemizde gördük. Her yağış sonrası sıkıntı yaşayan Ünyeli hemşerilerimizin sıkıntısını, OSKİ olarak aldığımız kalıcı çözümlerle sona erdirdik” dedi.


“BENZER ÇALIŞMALARA DEVAM EDECEĞİZ”

Ekipler tarafından yapılan incelemede bölgede yağmur suyu hattının denize ya da dereye deşarj olamadığının fark edildiğini ifade eden OSKİ Genel Müdürü Murat Us, sözlerine şöyle devam etti.

“Ünye ilçesi Atatürk Mahallesi’nde bulunan park alanı ve çevresindeki binalar ile OSKİ’ye ait Atık Su Terfi İstasyonu her yağış sonrası su altında kalarak zarar görmekteydi. Başkanımızın konunun çözümüne yönelik verdiği direktif ile ekiplerimiz çalışmalarına başladı. Atatürk Mahallesi sahil yolu üst kısımdan başlanarak 2 metre yüksekliğinde 2 metre genişliğinde toplam 76 metre uzunluğunda kutu menfezler (baks) ile yağmur suyu hattı yapımı tamamlandı. Bu çalışma sonunda mevcut yağmur suyu hattı kapasitesi artırılarak bölgedeki su baskını sorununa kalıcı çözüm sağlamış olduk. Kısa süre içinde hayata geçirdiğimiz bu çalışma Ünye ilçemize hayırlı olsun.  Benzer çalışmaları diğer ilçelerimizde de uygulamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.


Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz