OBB TV
UZUN YILLAR HİZMET VERECEK - 21 Temmuz 2020 Salı ORDU
UZUN YILLAR HİZMET VERECEK

 UZUN YILLAR HİZMET VERECEK 

25 YIL SONRA MODERN GÖRÜNÜME KAVUŞUYOR

25 yıl önce yapılan düzenlemeyle sahil olarak vatandaşların hizmetine sunulan Tayfun Gürsoy Parkı, Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları doğrultusunda yeniden düzenleniyor.

Altınordu ilçesinin önemli çekim merkezlerinden biri olan, vali konağı ve Mostar Köprüsü arasında yer alan alanda istinat duvarı başta olmak üzere kaldırım, yürüyüş yolu, aydınlatma, kent mobilyaları ile çocuk oyun grupları tamamen yenilenecek.

Proje kapsamında dış cephesine derz çekilecek olan 900 metre uzunluğundaki taş duvarın imalatı tamamlandı. Taş duvar imalatı yapılan alanda, 10 metre genişliğinde bazalt kaplamalı plak beton ve begonit taşlarla yürüyüş yolu oluşturulacak. İç yolları ile 22 bin metrekare yürüyüş yolu oluşturulacak Tayfun Gürsoy Parkı, yeni tip aydınlatma ekipmanları ile süslenecek.


BİR BÖLÜMÜ BAYRAMA KADAR BİTİRİLECEK

Ordu Büyükşehir Belediyesi Parklar ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı tarafından sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Şişman, eski fuar alanı ile vali konağı arasındaki bölümün bayrama kadar bitirileceğini söyledi. Genel Sekreter Yardımcısı Şişman, “Tayfun Gürsoy Parkı Altınordu’daki vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı önemli bir konuma sahip. Burada yıllardan beri yapılmayan çalışmalardan dolayı deformasyonlar oluşmuştu. Büyükşehir Belediyesi olarak Tayfun Gürsoy Parkını, zemini ve çevre düzenlemeleri ile tamamen yeniliyoruz. Denizin içerisine girmiş yapıları yıkarak denizleri halka açmak adına çalışmamızın ilk adımını gerçekleştirdik. Vatandaşlarımız sahillerimizi daha rahat kullanabilsin diye deniz içindeki duvarları, yapıları yıktık. Çalışmalar kapsamında bordürler döşendi, zemin betonları da atıldı. Büstlerin olduğu alanda da küp taşı döşeme çalışmalarımız devam ediyor. Eski fuar alanı ile vali konağı arasındaki bölümü bayrama kadar bitirmeyi planlıyoruz. Ordu Lisesi ile Civil Irmağı arasındaki bölümü ise bayramdan sonraki 2-3 haftalık süre içerisinde bitirmiş olacağız” dedi.


“SAHİLİN BU BÖLÜMÜNÜ DE CANLANDIRACAĞIZ”

Yapılacak çalışmalarla bölgenin canlılık kazanacağını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Şişman, “Burada sadece kaldırım yapmıyoruz, aynı zamanda aydınlatma direkleri de yapıyoruz. Tayfun Görsoy Parkı’nın bu bölümü sahilin biraz karanlık olan kısmıydı. Bu nedenle burada aydınlatma çalışması da yapacağız. Akyazı Sahili’nde olduğu gibi burayı da canlı bir hale getirmeyi amaçlıyoruz. Ordu’nun güzel noktalarından olan Tayfun Gürsoy Parkı yapacağımız çalışma ile daha da güzelleşecek” diye konuştu.


Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz