OBB TV
DEV PROJENİN TANITIM TOPLANTISI YAPILDI - 17 Temmuz 2020 Cuma ORDU
DEV PROJENİN TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

 DEV PROJENİN TANITIM TOPLANTISI YAPILDI 

DEV PROJE’NİN TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli Ordu ilinin 10, Tokat ilinin 3 ilçesini kapsayan 77 kilometrelik Bolaman Irmağı’nın uzandığı havzanın ıslah edilmesine yönelik yapılan Bolaman Havzası Rehabilitasyon Projesi ve Değerlendirme Toplantısına katıldı.

Ordu Kültür Sanat Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Bakan Pakdemirli’nin yanı sıra Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu AK Parti Milletvekili Dr. Şenel Yediyıldız, Ergün Taşçı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, FAO Orta Asya Bölge Koordinatörü Dr. Viorel Gutu, protokol mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.


“BÖLGENİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ”

Bolaman Havzası Rehabilitasyon Projesi ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, “Bölgede yapılacak çalışmalar ile Bolaman Havzası korunacak, bölgede yaşayan insanlara yeni iş imkânları sağlanacak ve yöre halkının ekonomik sosyal yaşamları iyileştirilecektir. Bu proje Ordu ilini ileriye taşıyacak, Allah’ın bu bölgeye bahşettiği güzellikleri, maviyi, yeşili koruyacak, insanları memleketine geri çağıracak bir projedir. Bu projeye katkılarından dolayı; Ordu Valiliğimize, Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Seçim döneminde bu salonda eğer Hilmi Güler başkan seçilirse Hilmi Güler emredecek biz yapacağız diye Ordulu vatandaşlarımıza söz vermiştik. Şimdi de bu projeyle birlikte bu sözümüzü yerine getiriyoruz” dedi.


“TÜRKİYE’YE MUKAYESELİ BİR AVANTAJ SAĞLAYACAK”

Bolaman Havzası Rehabilitasyon Projesi’nin bölgeye zenginlik ve hayat kalitesi kazandıracağını belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “7 yıllık bir yolculuğa çıkıyoruz. Proje sonuçlandığında bölgemize zenginlik ve hayat kalitesi kazandırmış olacak. Dünyada bu tür projeler görülebilir ama böyle bir projenin Ordu’ya kazandırılacak olması ayrı bir başarı hikâyesidir. Bu proje henüz anlaşılabilmiş değil ama sonuçlandığı vakit tarımda, hayvancılıkta, içme suyunda ve gıdada Türkiye’ye mukayeseli bir avantaj sağlayacak. Bu çalışmalardan dolayı öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Tarım ve Orman Bakanımıza Ordu halkı adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.


“BİR BAŞARI HİKÂYESİ YAZACAĞIZ”

Projede emeği gecen herkese teşekkür eden Ordu Valisi Tuncay Sonel, “Muhteşem Bolaman Havzası Projesi’nin hem Ordu’muza hem de ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, tüm bakanlarımıza ve projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ordu deniziyle, yaylasıyla, misapirverliğiyle en nadide yerlerden birisi. Eminim ki Ordu değerleriyle, tecrübeli ve yıllarca bakanlık yapmış Belediye Başkanıyla, siyasetçisiyle, vekilleriyle, iş dünyasıyla yapılanın üzerine daha çok ekleyerek bir başarı hikâyesi yazacağız” şeklinde konuştu.


“BUGÜN İKİNCİ BİR BESMELEYİ ÇEKTİK”

Hayata geçirilecek olan projenin 300 milyon dolarlık bir proje olduğuna değinen AK Parti Ordu Milletvekili Dr. Şenel Yediyıldız, “Bugün bir başlangıcın yeni bir başlangıcını yapıyoruz. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız bu projeye bismillah dedi ve güçlü besmeleyle buraya kadar geldik. İnşallah bugün ikinci bir besmeleyle bu projenin 7 yılda tamamlanacağına inanıyorum. Proje 300 milyon dolarlık çok değerli bir proje, bu proje insanımızın daha iyi şartlarda yaşaması adına yapılan bir proje. Projenin fizibilitesini yapan ekip dünyanın en iyi uzman ekiplerinden oluşuyor. Bütün kurumlarımız bu projede nasıl taş üstüne taş koyabiliriz diyerek gayretle çalıştı. Bu imkânı bize veren Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum” diye ifade etti.


Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz