OBB TV
BAKAN PAKDEMİRLİ “ORDUDA TARIM ALANINDA YAPILAN ÇALIŞMALARDAN MUTLUYUZ” - 17 Temmuz 2020 Cuma ORDU
BAKAN PAKDEMİRLİ “ORDUDA TARIM ALANINDA YAPILAN ÇALIŞMALARDAN MUTLUYUZ”

 BAKAN PAKDEMİRLİ “ORDUDA TARIM ALANINDA YAPILAN ÇALIŞMALARDAN MUTLUYUZ” 

BAKAN PAKDEMİRLİ “ORDU’DA TARIM ALANINDA YAPILAN ÇALIŞMALARDAN MUTLUYUZ”

Bolaman Havzası Islah Projesi'nin tanıtımı için Ordu'da bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye’de ilk ve tek olan Fatsa Ziraat Odası’na ait Çiftçi Eğitimi ve Üretim Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Fatsa Ziraat Odası tarafından kurulan ve Ordu Büyükşehir Belediyesi iştiraki ORTAR A.Ş tarafından desteklenen seralarda incelemeler yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ata tohumunun önemine vurgu yaptı.


“15 YAŞINA KADAR TOPRAK İLE BAĞ KURULMALI”

Fatsa Belediyesi Gösteri Sanatları Atölyesi oyuncuları tarafından gerçekleştirilen tiyatro oyunu ile karşılanan Bakan Pakdemirli tiyatro gösterisi sonrası yaptığı açıklamada, gençlerin mutlak suretle 15 yaşına kadar toprağın kokusunu alması gerektiğini söyledi.

Bakan Pakdemirli açıklamalarında şunları söyledi, “Ata tohumları önemli, gençlerimizin ilk 15 yaşına kadar olan döneminde toprakla buluşması, toprağa değmesi, onun kokusunu alması, eline tohumu alması, ağaç dikmesi son derece önemli. Bakanlık olarak biz de geçen yıl tüm Türkiye’nin katılımı ile 1.2 milyon kardeşimiz ile birlikte geleceğe nefes olabilmek için bir fidan seferberliği başlattık. Bu Cumhuriyet tarihinin en önemli kampanyalarından birisiydi. Bakanlığımızın başlattığı kampanyaydı ancak daha sonra milletin kampanyası haline geldi. Sayın Cumhurbaşkanımızın desteği ile hayata geçirdiğimiz bu proje bizleri ve tüm halkımızı gururlandırdı. Bu bağlamda gençlerimizin toprakla bütünleşmesi, toprağın kokusunu alması önemli. Ordu’da da tarım adına yapılan farkındalık bizleri mutlu ediyor. Bu konuda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli daha sonra Fatsa Ziraat Odası tarafından kurulan ve Ordu Büyükşehir Belediyesi iştiraki ORTAR A.Ş tarafından desteklenen seralarda incelemelere devam etti.


Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz