OBB TV
OBBDEN SOSYAL BELEDİYECİLİK ÖRNEĞİ - 16 Temmuz 2020 Perşembe ORDU
OBBDEN SOSYAL BELEDİYECİLİK ÖRNEĞİ

 OBBDEN SOSYAL BELEDİYECİLİK ÖRNEĞİ 

OBB’DEN SOSYAL BELEDİYECİLİK ÖRNEĞİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında ORMEK ve Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile cezaevlerinde bulunan hükümlülere verilen ekskavatör iş makinesi operatörlük eğitimleri tekrar başladı.

Denetimli serbestlik hükümlülerinin normal hayata oryantasyonlarını sağlamak ve onlara meslek edindirmek amacıyla mart ayında açılan ekskavatör kursuna tüm dünyayı etkileyen Covid-19 Virüsü nedeniyle ara verilmişti.


 “19 HÜKÜMLÜYE EĞİTİM VERİLİYOR”

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Merkezi (ORMEK) ile Halk Eğitim Merkezi tarafından verilen eğitimlere 19 hükümlünün katıldığını söyleyen Kültür, Turizm ve Sanat Dairesi Başkanı Ahmet Coşkun Çağlıyan, “Hükümlülerin sosyal hayattan soyutlanarak toplumun dışına itilmeleri temel sorunlardan biridir. Çoğu işsiz ve eğitimsiz olan hükümlülerin tahliye sonrası iş hayatında yer bulmaları ve sosyal güvenlik risklerinden korunmaları önemlidir. Bu bağlamda Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal belediyecilik ilkelerine uygun bu tür çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Mart ayı içeresinde başladığımız ancak Covid-19 Virüsü nedeni ile ara verdiğimiz eğitimlere kaldığımız yerden devam ediyoruz. 19 hükümlünün yararlandığı proje kısa süre içinde tamamlanacak. Eğitimlerini tamamlayan hükümlüler belgelerini alacaklar ve ilerideki hayatlarında iş sahası açısından bir sorun ile karşılaşmayacaklarını düşünüyorum. Bu hem bizim hem de paydaş kurumlar için önemlidir. Büyükşehir Belediyesi olarak önümüzdeki süreçte bu tür sosyal projelere diğer kurum ve kuruluşlar ile beraber devam edeceğiz” dedi.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz