OBB TV
TARİHİ DENİLEN DUVAR FAKE ÇIKTI - 7 Temmuz 2020 Salı ORDU
TARİHİ DENİLEN DUVAR FAKE ÇIKTI

 TARİHİ DENİLEN DUVAR FAKE ÇIKTI 

Yason Kilisesi'nde mum yakmaya hazırlanan Ordu Çevre Derneği, düzenlemelerin bir an önce bitirilmesini arzu ediyor. Hatta o kadar heyecanlı ve titizler ki (!), 26 yıllık taş duvarı bile "antik döneme ait taş" diye yutturmaya çalıştılar.

CHP’li Seyit Torun döneminde kesilen onlarca ağaca, verilen usulsüz imar ruhsatlarına, şehrin bozulan siluetine gözünü faltaşı gibi kapatan Ordu Çevre Derneği, Yason Burnu ile yatıp kalkıyor.

Yason Burnu’nun turistik cazibesinin yükseltilmesi için bir süredir sürdürülen çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda orada bulunan tarihi kilisesinin etrafı yeniden düzenleniyor.  

Ancak, CHP’li Seyit Torun döneminde imar ve çevre katliamlarına sesini çıkaramayan Ordu Çevre Derneği, kilise çevresindeki ‘doğal(!) taş duvarların’ yıkıldığını iddia etti.



Oysa oradaki duvar da, taşlarda doğal tarihi nitelik taşımıyor. 

1989 yılında Yason Kilisesi’nin çevresi tamamıyla şahıs arazisiydi ve mısır tarlası statüsündeydi. Vali Sami Seçkin döneminde kilisenin etrafı temizlenerek kamulaştırma çalışması başlatıldı. Etrafı mısır tarlasından temizlendi. Temizleme çalışmasının ardından kilisenin korunaklı olması için etrafına Ordu Özel İdare kaynaklarıyla taş duvar yapıldı.

 
Ordu Çevre Derneği’nin yayınladığı fotoğrafa bakıldığında 1994 yılında yapılan inşaatın demir çubukları görülüyor. Demir kullanarak yapılan beton zeminin üzerine örülen taşlar tarihi bir özellik taşımıyor. 


Sosyal medya sayfasında ikide bir ‘takip ediyoruz, izlemedeyiz’ diye kendilerine komiser hüviyeti veren ama CHP’li dönemlerde yapılan çevre ve imar katliamlarına gözlerini kapatan çevrecilerin (!) bu ikili tavırları, sahnede tiyatro yapan oyuncuları anımsatıyor. 

Kaynak : Ordugozlem.com

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz