OBB TV
BAŞKAN SÖZ VERMİŞTİ, BUGÜN AÇILDI - 26 Haziran 2020 Cuma ORDU
BAŞKAN SÖZ VERMİŞTİ, BUGÜN AÇILDI

 BAŞKAN SÖZ VERMİŞTİ, BUGÜN AÇILDI 

“DENİZLERDE SÖZ SAHİBİ OLACAĞIZ”

Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Ordu Yelken ve Kano Derneği iş birliğinde Yelken ve Kano Eğitimi Projesi’nin tanıtım ve açılış töreni gerçekleştirildi.

Ordu Kültür ve Sanat Merkezi Salonunda Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Adem Atik tarafından projenin tanıtım sunumu yapıldı. Sonrasında Akyazı Mevkii’nde bulunan Yelken ve Kano Tesisi’nde açılış kurdelesi kesildi. Yelken ve Kano sporcularının birbirinden farklı gösterilerle izleyicilere keyifli dakikalar yaşatmasının ardından protokol Gülyalı ilçesinde yapımı devam eden 1.100 metre uzunluğundaki Kano Yarış Parkuru ve Tesisleri Projesi’nde incelemelerde bulundu.


“YENİ BARBAROSLAR BU SPORLARIN GÖLGESİNDE YETİŞECEK”

Karadeniz’in yelken ve kanolarla renkleneceğini ifade eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Türkiye’nin 3 tarafı denizlerle çevrili olduğu halde biz deniz sporlarına gerekli ağırlığı veremedik. Toprağımızın yarısı kadar denizimiz var, ama denizimizde teknelerimiz yok. Sportif faaliyetler olarak sadece denize girip çıkıyoruz. Bunun dışında başka bir faaliyetimiz yok. Bundan sonra yoğun bir şekilde bu konulara yöneleceğiz. Yeni Barbaroslar bu sporların gölgesinde yetişecek ve Türk, dünya denizlerine yeni sporcular kazandıracağız. Denizlere her konuda hâkim olmamız gerekiyor. Denizlerimiz bizleri bekliyor. Ordu Giresun Havalimanı’nın yapımına karar verildiğinde özellikle alan kenarlarını boş bırakıldı. Bu boş alanlardan bir tanesi şimdi kano ve yelkenler için kullanacağımız bir parkur oluyor. Bizim sadece denizlerimiz yok aynı zamanda yaylalarımızda da kano sporunu yapacağız. Karadeniz inşallah yelken ve kanolarla renkli bir deniz olacak” dedi.


“HER ALANDA DAHA DA İLERİYE GİDECEĞİZ”

Projenin tüm Ordu’ya hayırlı olmasını dileyen Ordu Valisi Tuncay Sonel , “Hep birlikte Ordu’muzu konuşulan bir şehir yapacağız. Sayın Bakanımızın tecrübesi ve birikimi bizler için bir şans. Bu birikimi Ordu için birlikte kullandığımız takdirde her alanda biz daha da ileriye gideceğiz. Sporun içinden gelen bir insanım. Bu sporların gelişmesi, denizlerin ve yaylaların spor için kullanılması, istihdama katkısı, milli sporcular yetiştirilmesi ve bayraklarımızın uluslararası müsabakalarda göndere çekilmesi bizi mutlu edecek. Bu projenin başta gençlerimiz ve çocuklarımız olmak üzere tüm Ordu’ya hayırlı olmasını diliyorum. Projede emeği gecen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


“ÇOK BÜYÜK BİR EMEK VAR”

Kano sporunun Türkiye’de çok daha iyi yerlere geleceğini söyleyen Kano Federasyonu Genel Sekreteri Emre Meşe, “Bu projeyi burada görmek bizleri mutlu etti. İnşallah çok daha güzel günler bizleri bekliyor. Burada çok büyük bir emek var. Kano sporunun Türkiye’de çok daha iyi yerlere gelmesini sağlayacağız. Tüm kano camiası adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.


ULUSLARARASI MÜSABAKALARA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK BİR TESİS

Kurulan tesisin uluslararası spor müsabakalarına ev sahipliği yapabilecek bir alt yapıya sahip olduğunu dile getiren Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, “Türk yelkenciliğini belki yüzyıllar ötesine taşıyacak projenin tanıtımını büyük bir heyecanla izliyoruz. Her spor birbirinden kıymetli. Bazı illerimizin doğası bu tür sporların hızlıca yol almasını sağlıyor. Ordu’da bu illerimizden bir tanesi. Ordu ilinin yelken turizmi için paha biçilemez koyları ve körfezleri var. Kıyılarda tesisleşme yelkencilik sporunun en önemli sorunu. Sanıyorum ve görüyorum ki Sayın Bakanımızın dokunuşuyla bu tesis uluslararası spor müsabakalarına ev sahipliği yapabilecek bir alt yapıyla Ordu’ya kazandırılıyor. Diğer bir sorunumuz ise yüzde yüze kadar yabancı üretime bağlılığımız. Bu konuda Sayın Bakanımızdan

yapacağımız sporun ana malzemelerinin Ordu’da üretilmesi müjdesini aldık. Bu spora öncü olan birçok ülkeyi Sayın Bakanımızın dokunuşlarıyla geride bırakacağız. Ben emeği gecen herkese gönülden şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz