OBB TV
SİVRİSİNEKLE MÜCADELEDE ETKİLİ ÇÖZÜM - 25 Haziran 2020 Perşembe ORDU
SİVRİSİNEKLE MÜCADELEDE ETKİLİ ÇÖZÜM

 SİVRİSİNEKLE MÜCADELEDE ETKİLİ ÇÖZÜM 

SİVRİSİNEKLE MÜCADELEDE ETKİLİ ÇÖZÜM

Ordu Büyükşehir Belediyesi; 23 araç, 55 personel ve 75 ekipmanla sivrisineklerin üreyebileceği tüm alanlarda çevre ve insan sağlığına zarar vermeyecek yöntemler başta olmak üzere uygulamalar gerçekleştiriyor.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Ordu ili genelinde kent merkezlerinde de fazla sayıda bulunan dereler ile doğal göl ve göletler gibi sivrisinek üremesine uygun alanlara sivrisinek larvalarıyla beslenme özelliğine sahip balıklar bıraktı.


DOĞAL YOLLA MÜCADELE EDİLİYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Gambusia Affinis olarak adlandırılan balıklar aracılığıyla hiçbir kimyasal ürün kullanmadan sivrisineklerle doğal yolla mücadele ediyor. Durgun, sığ ya da farklı sıcaklık derecelerindeki her türlü suda yaşayabilme özelliğindeki bu balıklar tüm dünyada sivrisineklerin en etkili doğal düşmanları arasında yer alıyor.


“SİVRİSİNEKSİZ BİR YAZ GEÇİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Hem maliyet hem de doğal dengenin korunması açısından Gambusia Affinis balık türünün sivrisinek mücadelesinde önem arz ettiğini ifade eden Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sefa Okutucu, “Sivrisineklerle mücadele çalışmaları, bilinçli ve bilimsel yöntemlerle sürdürülmediği müddetçe kısa vadede çözüm olarak görünse bile uzun vadede çok ciddi çevresel risklere sebep olabilir. Sadece kimyasal ilaç kullanılarak yapılan bir mücadelede her yıl bir öncekinden daha fazla ilaç kullanılmadan sonuç alınamaz. Bu kısır döngüyü kırmak için öncelikli hedefimiz doğal dengeyi koruyarak vatandaşlarımızın sivrisinekler açısından rahat bir yaz geçirmesini sağlamaktır. Çok sınırlı olmak kaydıyla kullanılan kimyasal ilaçların yerine bakteri içerikli ilaçlar kullanılması yönünde bir çabamız var. Şu an 5 farklı noktada üremesini gerçekleştirdiğimiz Gambusia Affinis türünde olan ve larvalarla beslenme özelliği nedeniyle sivrisineklerin en etkili doğal düşmanı olan balıkları ilimiz genelinde daha da yaygın hale getirmekle ilgili ciddi bir mesafe kat etmiş durumdayız. Hem maliyet hem de doğal dengenin korunması açısından bu balık türünün sivrisinek mücadelesinde kullanılmasını çok önemsiyoruz” dedi.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz