OBB TV
OBB, BİR BUTON KADAR YAKIN - 22 Haziran 2020 Pazartesi ORDU
OBB, BİR BUTON KADAR YAKIN

 OBB, BİR BUTON KADAR YAKIN 

ŞİMDİ DAHA GÜVENDELER!

Ordu Büyükşehir Belediyesi; 65 yaş ve üzeri, yalnız yaşayan, bakıma muhtaç vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak ve güvende olmalarını hissettirmek amacıyla Sosyal Alarm Projesi’ni hayata geçirdi.

Pilot uygulama olarak ilk etapta 50 kişinin hizmetine sunulan proje kapsamında belirlenen vatandaşlara Trio Mobil Sosyal Alarm Cihazı verildi. Kişi her zaman üzerinde bulundurması gereken bu cihazla birlikte olası acil durum ve ihtiyaçlarda tek bir tuşla yakınlarına ve Büyükşehir Belediyesi ekiplerine kolaylıkla ulaşabilecek. Aynı zamanda bireyin yakınları ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri, mobil uygulama ve web servisi üzerinden anlık olarak bireyden haber alabilecek.


ANLIK BİLDİRİM GÖNDERİLECEK

Cihazı kullanacak birey, olası acil durumda cihaz üzerindeki panik butonu özelliğiyle belirlenen telefona ve Büyükşehir ekiplerine anlık bildirim göndererek iletişim kurabilecek. Kişi, yakınları tarafından belirlenmiş güvenli alanın dışına çıktığında cihaz tarafından otomatik olarak yakınlarına bildirim gidecek. Cihaz üzerindeki hareket sensörü sayesinde ise bireyin düşmesi veya bayılması gibi durumlarda cihaz kendiliğinden devreye girerek anlık olarak alarm gönderecek.


“GÖZLERİ ARKADA KALMAYACAK”

Pilot uygulama olarak sınırlı sayıda vatandaşa verilen cihazın ilerleyen günlerde daha çok kişiye ulaştıracağını ifade eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “65 yaş ve üzeri, yalnız yaşayan, bakıma muhtaç vatandaşlarımız için yeni bir projeyi hayata geçirdik. Sosyal Alarm Projesi ile ilk başta 50 vatandaşımıza Trio Mobil Sosyal Alarm Cihazı dağıtımı yaptık. Bu cihazla birlikte vatandaşlarımız ihtiyaç halinde veya acil bir durumda ekiplerimize ya da belirlenen yakınlarına bir tuşla anında bildirim gönderebilecek. Böylelikle yalnız kalan ya da bakıma muhtaç olan vatandaşlarımız kendilerini daha güvende hissedecek. Kişilerin yakınlarının ise gözleri arkada kalmayacak, her an ne yaptıkları ile ilgili bilgileri anlık görebilecek. Pilot uygulama olarak sınırlı sayıda vatandaşımıza verdiğimiz bu cihazı ilerleyen günlerde daha çok kişiye ulaştıracağız” dedi.


Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz