OBB TV
TOPLU TAŞIMADA TOPLU ALGIYA SON - 19 Haziran 2020 Cuma ORDU
TOPLU TAŞIMADA TOPLU ALGIYA SON

 TOPLU TAŞIMADA TOPLU ALGIYA SON 

TOPLU TAŞIMADA TOPLU ALGIYA SON

AK Parti Altınordu İlçe Başkanı Selman Altaş geçtiğimiz günlerde Altınordu’daki toplu taşıma ilgili açıklamalarda bulunan CHP Altınordu İlçe Başkanı Yelda Dalak’ı eleştirdi. Dalak’ın algı yapmaya çalıştığını belirten Selman Altaş, yıllık yapılması gereken fiyat artışının pandemi nedeniyle 6 ay gecikmeli yapıldığını açıkladı ve Büyükşehir Belediyesinin bu süreçte hem dolmuşçular hem de vatandaşlar için yaptıklarını sıraladı. Altaş, Yıllardır muhalefette bulunmalarını rağmen muhalefet etmeyi beceremediklerini de kaydetti. İşte o açıklama;

Öncelikle Chp Altınordu ilçe Başkanı Hanımefendi’ye selamlarımızı iletiyoruz. Maalesef Belediye’yi hedef alıp gündemde kalacağım diye ne yapacağını şaşırmış durumda. Kurdukları cümlelerin kendilerine dahi hayrı yok. Sanırım bunun bir eğitim süreci oluyor, yoksa aynı cümle içerisinde hem dolmuşçu esnafına pandemi sürecinden dolayı teşekkür edip, yapılan fiyat düzenlemesi konusunda eleştiri getiriyor olmazdı yada olmamalıydı. Kendi içerisinde zıtlıklar barındıran talihsiz bir açıklama olmuş.

Bu süreçte dolmuşların yolcu sayılarının yarıya düştüğünü hatta zarar bile ettiğini ifade eden hanımefendi, cümlenin hemen sonunda “belediye sınıfta kaldı” şeklinde beyanat vermesinin başka bir izahı olamaz. İnsanları bu tip algı operasyonları ile yönetebileceğini düşünen zihniyetin, kim bilir üst akıl hocalarında ne fikirler var.

Belediye Toplu Ulaşım konusunda yetkili merciidir. Ancak çalışan araçlar daha öncesinde ilimiz Altınordu ilçesinde dolmuşçuluk mesleğini icra eden esnaf kardeşlerimizindir. Söz konusu fiyat düzenlemesi pandemi süreci ile alakalı olmayıp, daha öncesinde yıllık olarak planlanan artış oranı ölçüsünde yapılmıştır.

Yapılan bu fiyat düzenlemesinde belediyenin bir kâr amacı olamaz. Hanımefendinin de bahsettiği gibi pandemi sürecinde zarar eden ve mevcut fiyatlar üzerinden artık sürekliliğin sağlanamadığının görülmesi üzerine 6 ay önce yapılması gereken bir fiyat düzenlemesidir.

Yaptıkları en güzel çalışmanın “Yaptırmayız, ettirmeyiz, vs vs” siyaseti olan bu sığ düşünce sahiplerinden farklı bir açıklama da beklemiyorduk. Sadece çamur at izi kalsın siyaseti ile ayakta kalmaya çalışan bu güruh için söyleyecek çok sözümüz var ancak söylediğimizde idrak edecek muhatap maalesef yok.

Ancak yine de vatandaşlarımızın bu algı yönetimine prim vermemesi adına büyükşehir belediyemizin pandemi sürecinde dolmuşçu kardeşlerimize verdiği bazı desteklerden bahsetmek istiyorum. Pandemi döneminde salgını önlemek 65 yaş üstü seyahat kartları geçici süre ile kapatılmıştır. Altınordu merkezde toplu taşıma araçlarına, sağlık personeli taşıma bedeli olarak 400 bin TL’ye kadar mazot desteği verilmiştir. Çift katlı maske ve siperlik maske dağıtımı yapılmıştır. Ticari araçlardan mart ayında alınması gereken vize ücretleri yıl sonuna kadar ertelenmiştir. Toplu taşıma araçlarının tamamına değişik zamanlarda dezenfekte ve ilaçlama işlemi yapılmıştır. Yapılmaya da devam edilmektedir.

Özetle, Büyükşehir Belediyemiz bu süreçte üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır. O nedenle bu tür açıklamalar yerine çözüm önerileri ile gelmeniz, iyi niyetinizin bir göstergesi olabilir. Vatandaş zor durumda gibi algı operasyonlarınızdan artık vazgeçin. Yıllardır muhalif statüsünde olmanıza rağmen, maalesef onu da beceremiyorsunuz. Bu durumla ilgili bildiğim çok güzel bir söz var; "İnsan ne kadar az düşünürse, o kadar çok konuşur." -Montesquieu.

Saygılarımla

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz