OBB TV
FATSANIN VİZYONU DEĞİŞİYOR - 19 Haziran 2020 Cuma ORDU
FATSANIN VİZYONU DEĞİŞİYOR

 FATSANIN VİZYONU DEĞİŞİYOR 

FATSA’NIN VİZYONU DEĞİŞİYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen, Ordu’nun et ve et ürünleri noktasındaki bütün ihtiyaçlarını karşılamasına katkı sunacak Fatsa Yeni Mezbaha ve Hayvan Pazarı, Kurban Bayramı’na hazır hale getiriliyor. Başkan Güler’in ilçeye verdiği söz üzerine yapım çalışmalarına kısa sürede başlanan Kapalı Pazar yerinde ise inşa çalışmaları hızlı ve sorunsuz şekilde devam ediyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Büyükşehrin yoğun mesai harcadığı ilçede, çalışmaları devam eden yatırımları yerinde inceledi.


15 MİLYONLUK YATIRIM

Doğu Karadeniz Bölgesi'nin en büyük mezbahasına sahip Fatsa Yeni Mezbaha ve Hayvan Pazarı’nın 15 milyon TL’ye mal olan önemli bir yatırım olduğunu kaydeden Başkan Güler, “Burası Doğu Karadeniz’in en büyük mezbahası. 15 milyon TL'ye mal olan tesisimiz Avrupa Birliği normlarına göre kesim yapılan ve işlenen modern bir yer. Mezbahanın yanı sıra buraya bir de hayvan pazarı kurduk. Burası 500 büyükbaş hayvanı aynı anda alabilecek bir kapasiteye sahip. En son gelişmeleri yerinde görmek, yapılacak çalışmaları planlamak amacıyla projeyi yerinde incelemek istedik. Kurban Bayramı’ndaki ihtiyacı karşılayacak şekilde hayvan pazarındaki çalışmaları süratli bir şekilde tamamlıyoruz. Burası çok modern bir tesis olacak. Hayvanın gübre ve diğer atıklarını da burada değerlendireceğiz. Ayrıca buraya modern, organik gübre tesisi de kurmayı düşünüyoruz. Bölgenin kalkınması ve aynı zamanda halkımızın sağlıklı koşullarda hayatını sürdürmesi için gereken çalışmaları gece gündüz sürdürüyoruz” dedi.


KAPALI PAZAR ÇEKİM MERKEZİ OLACAK

İlçenin en önemli ihtiyaçlarından biri olan ve Başkan Güler’in verdiği söz kapsamında yapım çalışmalarına hızla başlanan Kapalı Pazar yerinde de çalışmalar aralıksız sürüyor. Sakarya Caddesi, Elekçi Deresi yanında yer alan ve yaklaşık 11 dönüm arazi üzerinde inşasına başlanan Kapalı Pazar’ın iyi bir ticaret merkezi olacağını belirten Başkan Güler, “Fatsa’mıza çok güzel kapalı, şık bir pazar yeri kazandırıyoruz. Yandaki dereyi de ıslah edeceğiz. Bütün bölgenin ürünlerinin satılacağı bu yer iyi bir ticaret merkezi olacak. Zemini birkaç ay içerisinde hazırlayacağız. Üstünde ibadethanesi de bulunan dört dörtlük harikulade bir pazar yeri olacak. Fatsa Belediyemizle birlikte bu çalışmayı bölgemize kazandırıyoruz. Tam orta noktada olduğundan diğer yerler için de bir çekim merkezi olacak. İnşallah güzel bereketli kazançlara vesile oluruz” diye konuştu.


BAŞKAN KİBAR’DAN TEŞEKKÜR

İlçeye kazandırılan yatırımlar için Başkan Güler’e teşekkür eden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Pazar yerimizin temellerini başkanımızın talimatları doğrultusunda atmak nasip oldu. Buradan 2 bin kamyonun üzerinde hafriyat çıktı. Bir taraftan zemin iyileştirmesi yapılırken, hızlı bir şekilde etüt projesi de devam ediyor. ‘Düşünen, Üreten, Yarışan Ordu’ sloganı ile her geçen gün ilimize olan yatırımları artıran, hizmet ve desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz