OBB TV
FATSADA İŞLER YOLUNDA - 19 Haziran 2020 Cuma ORDU
FATSADA İŞLER YOLUNDA

 FATSADA İŞLER YOLUNDA 

FATSA’DA İŞLER YOLUNDA

Ordu Büyükşehir Belediyesi, 19 ilçe belediyesiyle koordinasyon sağlayarak yatırımlarını kısa sürede hayata geçirmek için çalışmalarına devam ediyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler alt yapı, üst yapı, ulaşım, ıslah, rehabilite çalışmalarını yerinde incelemek ve yapılması planlanan projeleri değerlendirmek üzere Fatsa ilçesine ziyaret gerçekleştirdi.

Yoğun bir tempoyla Fatsa merkezden başlayarak ilçenin farklı noktalarında yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Başkan Güler, çalışmaların kısa sürede tamamlanması için talimat verdi. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler; il genelinde 361 noktada, Fatsa ilçesinde 25 ayrı noktada çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.


“ALT YAPI SİL BAŞTAN YENİLENİYOR”

Ekiplerin alt yapı ve ulaşımda yoğun olarak çalıştıklarını belirten Başkan Güler, “Fatsa ilçesinde birçok noktada çalışma yapan ekiplerimiz, Dolunay Mahallesi ve Sevgi Caddesi’nde de çalışmalarına devam ediyor. Dolunay Mahallesi dolmuş güzergâhlarının yoğun olarak geçiş yaptığı noktalardan bir tanesi. Mahallemizin eksikliklerini gidermek amacıyla ekiplerimiz burada yoğun bir çalışma başlattı. Bu caddemizin alt yapısının yetersiz olmasından dolayı yağmur yağdığında olumsuz sonuçlarla karşılaşıyorduk. Burada başlattığımız çalışmalarla mahallenin alt yapısını sil baştan yenileyerek sıcak asfaltla daha konforlu bir hale getiriyoruz. Aynı zamanda Sevgi Caddesi de Fatsa’nın kalbi konumunda bulunan bir cadde. Bu caddemiz de nüfus yoğunluğu nedeniyle zamanla ihtiyaca cevap veremez hâle gelmişti. 3 milyon 400 bin TL’ye mal olacak içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon çalışmasının ardından aynı mevkide sıcak asfalt çalışmalarını da sürdüreceğiz” dedi.


“VAHŞİ ÇÖP DEPOLAMA ALANI TARIM ALANI OLACAK”

Fatsa’nın Ayazlı Mevkii’nde bulunan vahşi çöp depolama alanının faydalı bir alana çevrileceğini ifade eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Atık bizim en çok mücadele ettiğimiz ve faydalı bir ürüne çevirerek geri kazandığımız bir konu. Fatsa’da bulunan çöp depolama alanı yaklaşık 20 dönüm arazi üzerinde bulunuyordu. Göreve başladığımdan bu yana bu konuya asla taviz vermeden tıpkı Ünye’de olduğu gibi burayı da derhal kapattık. Bundan sonraki süreçte Fatsa’da bulunan bu alanı tarım alanı olarak kullanacağız. Kısacası vahşi çöp depolama alanından yeni gıda ürünleri ortaya çıkacak. Can sıkıcı bir konu faydalı bir konuya çevrilecek” şeklinde konuştu.


“BÜLBÜL DERESİ YEPYENİ BİR GÖRÜNÜME KAVUŞACAK”

Fatsa’da şikâyet konusu olan derenin yapılan çalışmalarla yepyeni bir görünüme kavuşturulacağını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Fatsa’da bulunan Bülbül Deresi’nin ilçemize yakışmaması ve görüntü kirliliğine sebep olmasından dolayı burada ıslah çalışmaları yapıyoruz. Aynı zamanda Sakarya Ortaokulu’nun önünden geçen 200 metrelik kısmın da üzerini kapatacağız. Çalışmalarımız kısa süre içerisinde tamamlanacak. Ardından Fatsa’nın şikâyet konusu olan Bülbül Deresi yepyeni bir görünüme kavuşacak” diye konuştu.


Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz