OBB TV
BALIKÇILARIN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI - 12 Haziran 2020 Cuma ORDU
BALIKÇILARIN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

 BALIKÇILARIN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI 

BALIKÇILARIN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu’da balıkçıların en yoğun olduğu yerler arasında olan Medreseönü ve Yalıköy balıkçılarıyla bir araya geldi.

Beklentilerin ve taleplerin dinlendiği toplantıda balıkçıların yaşadıkları sıkıntıların çözümü noktasında değerlendirmeler yapılarak konuya ilişkin yol haritası oluşturuldu.


“BALIĞI İŞLEYEREK TİCARETİNİ DE YAPIN”

Ordu’yu balık konusunda merkez yapacaklarını ifade eden Başkan Güler, “Sizlerle çok iyi işler başaracağız. Sizin emeğinizi geri de bırakmayacağız. Dertlerinize ortak çözümler üreteceğiz. İlk başta Türkiye’ye örnek olacağız. Denizimizi canlandırmak için bana bir söz vermelisiniz. Sadece balık tutmakla yetinmeyecek aynı zamanda ürünü işleyerek ticaretini de yapacaksınız. Hatta kendi teknemizi Ordu’da kendimiz yapalım. Ticaret noktasında kurduğumuz ORTAR şirketimizle size bu anlamda destek verebiliriz. Böylelikle Ordu’yu balık konusunda bir merkez yapalım. Teknolojik anlamda eksikliklerimiz olduğu tespitine vardım. Devir teknoloji devri, bizler de teknolojiye ayak uyduracak çalışmalara imza atmalıyız. Bu anlamda ayakları yere basan, hayali olmayan bir çalışma oluşturalım ve gerekli kurumlardan da desteklerimizi alalım” dedi.


“SİZİ FIRSAT OLARAK GÖRÜYORUZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’i kendileri için bir fırsat olarak gördüklerini söyleyen Medreseönü ve Yalıköy balıkçıları, “Buraya tüm balıkçılarımızı temsilen geldik. Balıkçılar olarak sıkıntılarımız var. Sıkıntılarımıza derman arıyoruz. Ordu’nun sizin gibi bir başkanı olması bizim için bir şans. Önemli ölçüde sermaye gerekli bir iş yapıyoruz. Türkiye’deki balıkçılar olarak dünyayla rekabet edecek de bir güce sahibiz. Sizinle birlikte sıkıntılarımızın çözüleceğine inanıyoruz” şeklinde konuştular.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz