OBB TV
YENİ TERMİNALDE SONA DOĞRU - 12 Haziran 2020 Cuma ORDU
YENİ TERMİNALDE SONA DOĞRU

 YENİ TERMİNALDE SONA DOĞRU 

YENİ TERMİNALDE SONA DOĞRU

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinde hayata geçecek yeni otobüs terminaline ulaşımı sağlayan güzergahlarda sıcak asfalt çalışması başlattı. Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Şişman, kısa süre sonra hizmete girecek olan terminal binası ve çevresinde, son hazırlıkların yapıldığını söyledi.

Ordu’nun Altınordu ilçesinde, kısıtlı bir alanda hizmet veren ve şehrin ortasında kalan eski otogarın taşınması için çalışmalar sürüyor. Eskipazar mevkiinde, Çevre Yolu’nun hemen kenarında, 22 bin metrekarelik bir alanda inşa edilen yeni terminal binasında sona yaklaşıldı. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, açılış öncesi, terminal binasına ulaşımı sağlayan ana ve ara yollarda sıcak asfalt çalışması başlattı.


7/24 ÇALIŞMA VAR

Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Şişman, Karşıyaka Mahallesi, Çiftlik Sokak’ta devam eden sıcak asfalt çalışmalarını inceledi. “Bu cadde Altınordu ilçemiz için çok önemli” diyen Şişman, “Güzergah üzerinde, Altınordu ilçemizin yeni terminal binası bulunuyor. Terminal binasının bir an önce açılması için ekiplerimiz 7/24 çalışıyor. Yaklaşık 3-4 ay sonra hizmete açmayı planlıyoruz. Tabi bunu yapmadan önce, altyapı ile birlikte, gidiş, geliş ve yan bağlantı yollarının yapılması gerekiyordu. Ekiplerimiz yaklaşık bir aydır, terminal binasına ulaşım sağlayacak güzergahta, altyapı çalışmalarını tamamladı ve sıcak asfalt çalışmaları başladı” diye konuştu.


BAŞKAN GÜLER YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Ekiplerin yeni terminal binası ve çevresinde hummalı bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Genel Sekreter Yardımcısı Şişman, “Şu anda toplam uzunluğu 1 kilometre olan asfalt çalışması yapıyoruz. Çalışmalar tamamlandıktan sonra, kenarlardaki, peyzaj ve kaldırım çalışmalarını başlatacağız. Başkanımız sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’in de bu işlerin hızlı ve etkili yapılması için bizlere talimatları var. Biz de mesai arkadaşlarımızla birlikte sayın başkanımızın talimatlarını yerine getirmek için gece gündüz çalışmalarımıza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.


ŞEHİR TRAFİĞİ RAHATLAYACAK

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınordu ilçesinde, çevre yolunun hemen kenarında yer alan yeni terminal binası toplam 3 bin 177 m2’lik alan üzerine inşa ediliyor. Toplam terminal alanı 22.000 m² olan proje içerisinde, 28 adet peron, 9 adet midibüs park alanı, 98 adet ilçe ve köy minibüsleri için park alanı, 11 araçlık ticari taksi parkı, 50 araçlık misafir otoparkı ile terminal binası içerisinde 20 adet firma odası yer alıyor. Yeni terminal binasının açılmasıyla birlikte, Altınordu şehir merkezi trafiğinin önemli ölçüde rahatlaması hedefleniyor.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz