OBB TV
RÜSUMAT NO:4ÜN ANISI YAŞATILACAK - 19 Temmuz 2019 Cuma ORDU
RÜSUMAT NO:4ÜN ANISI YAŞATILACAK

 RÜSUMAT NO:4ÜN ANISI YAŞATILACAK 

HİLMİ GÜLER: “TARİHİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Kurtuluş Savaşı'nda Anadolu'daki kuvvetlere silah taşıyan “Rüsumat No:4 Gemisi”nin anıtını aslına uygun şekilde yapılması için çalışma başlatıldı.

Kurtuluş Savaşı’nda hafızalardan silinmeyecek bir olayla tarih sayfalarında yerini alan, 1921 yılında Ordu sahilinde Yunan gemilerinden kurtulmak için batırılan ardından tekrar yüzdürülen Rüsumat No:4 Gemisi için çalışma başlatan heyet Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’i makamında ziyaret etti.

Gerçekleştirilen ziyarete İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Kalyoncu, Kültür Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, Ordu Valiliği Bilgi İşlem Şube Müdürü Münevver Şener Altınok, Gazeteci Zeki Özel ve Eğitimci Hikmet Pala katıldı.


BAŞKAN GÜLER: “GEMİYLE İLGİLİ İNGİLTERE KRALİYET KAYNAKLARINA BAŞVURABİLİRİZ”

Geleceğin Ordu’sunu inşa ederken tarihi değerlerin tekrar ilimize döndürülerek yaşatılması gerektiğini söyleyen Başkan Güler, “Daha iyisini yapacağımız birkaç şey tespit ettik. Burada epey düzeltilecek, sıfırlanacak şeyler var. Bu konularla ilgili bilgisi olan dostlarım var, onlarla iletişim kurarak başlangıcımızı yapalım. Bu konuyla ilgili bazı kayıtların olduğunu düşünüyorum ama ulaşılamadığını görüyorum. Ama biz bunu yapabiliriz. Buna benzer bir konu daha var. Yurt dışına kaçırılan Ordu’muzun tarihi demir baltaları var. Bununla ilgili çalışmaları başlattım. Rüsumat konusunu da çok yakından takip ediyorum. Geleceğin Ordu’sunu kurarken bunlar şart. Bununla ilgili ayrı bir ekibimiz var. Bunlar görüşülerek planının yapılması gerekli. Bu gemiyle ilgili İngiltere kraliyetinin kaynaklarına da başvurma şansımız olabilir” dedi.


ORDU VALİLİĞİ BİLGİ İŞLEM ŞUBE MÜDÜRÜ ALTINOK: “GEMİNİN NEREDE KONUŞLANDIRILACAĞININ BELİRLENMESİNİ ARZU EDİYORUZ”

Komisyon üyelerinden Ordu Valiliği Bilgi İşlem Şube Müdürü Münevver Şener Altınok ise, “Proje ile ilgili çalışmalar yapıldı. Geminin aslına uygun inşasının yeterli olmayacağının kanaatine varıldı. 6-7 aydır bu proje üzerinde çalışıyoruz. Dış İşleri Bakanlığı aracılığıyla Londra Büyükelçiliğiyle yapılan yazışmalar neticesinde bu konu hakkında bizzat görüşmeye başladık. Ordu sahilinde uygun bir yere bu geminin müze şeklinde sergilenmesini istiyoruz. Bu geminin yapılmasının maliyeti çok yüksek. Siz uygun görürseniz bu geminin nerede konuşlandırılacağının belirlenmesini arzu ediyorum” şeklinde konuştu.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz