OBB TV
KARADENİZDE YOLCULUK YEŞİLE DÖNÜŞÜYOR - 7 Haziran 2020 Pazar ORDU
KARADENİZDE YOLCULUK YEŞİLE DÖNÜŞÜYOR

 KARADENİZDE YOLCULUK YEŞİLE DÖNÜŞÜYOR 

‘YEŞİL YOL’DA ÇALIŞMALAR YENİDEN BAŞLIYOR

Doğu Karadeniz yaylalarını birbirine bağlayacak ‘Yeşil Yol Projesi’ kapsamında, çalışmalar devam ediyor. Projenin Ordu etabında, Çambaşı Yaylası ile Topçam Mahallesi arasındaki 25 kilometrelik yolda incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, 5 kilometresi tamamlanan güzergâhta çalışmaların bu hafta yeniden başlayacağını söyledi.

Doğu Karadeniz Bölgesel Gelişme Planı (DOKAP) Turizm Master Planı kapsamında, 9 ilin yaylalarını birbirine bağlamak amacıyla 'Yeşil Yol Projesi' hazırlandı. Samsun, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize ve Artvin yaylalarını birbirine bağlamak için 2013 yılında çalışmalarına başlanılan 'Yeşil Yol Projesi'nde şu ana kadar önemli bir mesafe kaydedildi. 2 bin 600 kilometrelik yolun Ordu sınırları içinden geçen 240 kilometrelik bölümünde, 130 kilometrelik bölümünü Büyükşehir Belediyesi, 110 kilometrelik bölümünü ise Karayolları yapıyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, beraberinde Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül ve Fen İşleri Dairesi Başkanı Abdulkadir Hatipoğlu ile birlikte, 'Yeşil Yol Projesi' kapsamında, en önemli etaplardan, Kabadüz'e bağlı 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası ile Mesudiye Topçam Mahallesi arasındaki 25 kilometrelik yolda incelemelerde bulundu.


ORDU’NUN YAYLALARI BİRLEŞECEK

Geride kalan 20 kilometrelik güzergahta beton yol çalışmalarının başlayacağını belirten Genel Sekreter Alp, “Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’in de yakından takip ettiği, bu çalışmayla birlikte, Ordu’nun yaylalarını birleştiriyoruz. Yolun daha önce 5 kilometrelik kısmı tamamlanmıştı. Bu hafta içerisinde yeniden başlatacağımız çalışmayla, kalan 20 kilometrelik bölümü de beton yola kavuşturacağız. Bu yolla birlikte, denize en yakın kayak tesisi olan Çambaşı Kayak Merkezi’ne ulaşım için yeni bir alternatif güzergah oluşmuş olacak. Yeşil Yol Projesi, muhteşem doğal güzelliği, manzarası ile görenleri etkileyen Topçam-Çambaşı yaylası ve çevresindeki obalara, Giresun'un da bir kısım yaylalarına ulaşımı çok daha kolay hale getirecek" diye konuştu.


TOPÇAM’A SICAK ASFALT MÜJDESİ

Yeşil Yol Projesi incelemesinin ardından, büyükşehir yasası öncesi belde olan Mesudiye Topçam Mahallesi’ne giden Genel Sekreter Alp, Topçam merkezle Karadeniz Akdeniz Yolu arasındaki bağlantı yolunu sıcak asfalta kavuşturacaklarını söyledi. Genel Sekreter Alp, daha sonra Topçam Barajı çevresinde yapılabilecek mesire alanlarıyla ilgili de incelemelerde bulundu.


Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz