OBB TV
DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ KUTLU OLSUN - 4 Haziran 2020 Perşembe ORDU
DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ KUTLU OLSUN

 DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ KUTLU OLSUN 

“EŞSİZ BİR COĞRAFYADA YAŞIYORUZ”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında dünya nüfusunun hızlı artışıyla birlikte ortaya çıkan çevresel sorunların insanlığı ve geleceği tehdit ettiğini söyleyen Başkan Güler, “Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak hepimizin insani sorumluluğudur” dedi.

Başkan Güler mesajında şu görüşlere yer verdi:

Çevre, tüm insanlık için yaşamsal öneme sahiptir. Doğal çevrenin kirlenmesi evrensel bir sorundur ve çevre kirliliği tüm toplumun günlük yaşamını olumsuz etkileyen bir olaydır.

Dünyanın ve insanlığın gelecekte de var olabilmesinin en önemli şartı doğal dengenin sürmesidir. Dünya nüfusunun hızla artmasına bağlı olarak çarpık kentleşme, sanayileşme, doğal yaşam alanlarının hunharca yok edilmesi çevre felaketlerini de ardı ardına getirmektedir. Tüm bu sorunlara bağlı olarak iklim değişikliğinden toprak, su ve havanın kirlenmesine kadar baş gösteren önemli tüm sorunlar insanlığı ve geleceği tehdit etmektedir.

Nefes aldığımız havanın, içtiğimiz suların, yaşadığımız çevrenin temiz olmasının yolu, çevre kirliliğine engel olmaktan geçer. Tabiatı korumak, küresel boyutta yaşanan çevre sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak hepimizin insani görevidir. İnsanlığın bu ortak meselesi için başta üniversitelerimiz olmak üzere tüm eğitim kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, yazılı ve görsel basınımız ile tüm bireyler hep birlikte çaba sarf etmeliyiz.

Her türlü doğal güzellikleri içinde barındıran bu eşsiz coğrafyada yaşamak bizlere Allah’ın bir lütfudur. Ben kendimi bu konuda çok şanslı görüyorum. Neredeyse dört mevsimi yılın 12 ayı yaşıyor, yeşili ve mavisiyle hem yaylaları hem de denizin keyfini sürüyor olmak her insana nasip olmayacak bir durumdur.

İşte bu nedenledir ki bizlerin yakaladığı bu şansı geleceğe aktarmakta yine sorumluluklarımızdan biri olmalıdır. Çevreye olan duyarlılığımızı içinde barındıran her türlü projede yer almaya özen gösteriyor, gelecek nesillere sağlıklı bir çevrede yaşam hakkını sunmak için kentimizin dinamikleri ve gönüllüleriyle ortak hareket etmeye gayret ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle toplumumuzda çevre bilincinin daha da artmasını temenni ediyor, tüm hemşerilerimin 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutluyorum.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz