OBB TV
YÜZDE 50 YOLCU TAŞIMA SINIRLAMASI KALDIRILDI - 3 Haziran 2020 Çarşamba ORDU
YÜZDE 50 YOLCU TAŞIMA SINIRLAMASI KALDIRILDI

 YÜZDE 50 YOLCU TAŞIMA SINIRLAMASI KALDIRILDI 

YÜZDE 50 YOLCU TAŞIMA SINIRLAMASI KALDIRILDI

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelge kapsamında toplu taşıma araçlarında yüzde 50 yolcu taşıma sınırlaması kaldırıldı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Daire Başkanlığından yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen genelge ile toplu taşıma araçlarında araç ruhsatında yer alan kapasitenin yüzde 50'si kadar yolcu taşınması kısıtlamasının kaldırıldığını ancak araçlara kesinlikle maskesiz binmenin yasak olduğu belirtildi.


MASKESİZ TOPLU TAŞIMAYA BİNMEK YASAK

Ordu Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Daire Başkanlığından yapılan açıklamada;

“Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından alınan tedbirler 1 Haziran tarihi itibariyle kaldırılmıştır. 1 Haziran tarihi itibariyle kent içi ulaşım araçları (minibüsler, dolmuşlar, halk otobüsleri, belediye otobüsleri ve diğerleri) ile ilgili alınması gereken önlemlerin yine toplu taşıma araçlarında (metro, metrobüs, körüklü otobüs vb.) güvenli mesafe kurallarına uymak koşulu ile hangi oranda/sayıda ayakta yolcu alınabileceğinin il ve ilçe Hıfzıssıhha kurullarınca alınacak kararlar ve konulacak kurallar doğrultusunda belirlenmesine karar verilmiştir. Diğer yandan vatandaşlarımız toplu taşıma araçlarında mutlak suretle maske takmaları gerekmektedir” denildi.


YAYINLANAN GENELGE

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgenin tamamı ise şöyle:

"Koronavirüs salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda; salgının/bulaşın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve salgının/bulaşın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir.       

İlgi (a) Genelgemiz ile tüm şehiriçi çalışan toplu taşıma araçlarında araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin %50’si oranında yolcu kabul edileceği ve araç içindeki yolcuların oturma şeklinin yolcuların birbirleriyle temasını engelleyecek şekilde olacağı, ilgi (b) Genelgemizde personel ve işçi servislerinin de bu kurala tabi olmaları yönünde Valiliklerimize talimat verilmişti.

Gelinen aşamada kontrollü sosyal hayat sürecine geçilmiş ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından Ek 1’deki “Kent İçi Ulaşım Araçları (Minibüsler, Dolmuşlar, Halk Otobüsleri, Belediye Otobüsleri ve Diğerleri) ile ilgili alınması gereken önlemler” , Ek 2’deki “ Personel Servis Araçlarıyla İlgili Alınması Gereken Önlemler” ve Ek 3’deki “Karayolu Taşımacılığı, Demiryolu Taşımacılığı, Denizyolu Yolcu Taşımacılığı ile İlgili Alınması Gereken Önlemler” adıyla şehiriçi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığına ilişkin rehberler yayınlanmıştır.”

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz