OBB TV
BAŞKAN GÜLER ÜNYE LİMANINI İNCELEDİ - 31 Mayıs 2020 Pazar ORDU
BAŞKAN GÜLER ÜNYE LİMANINI İNCELEDİ

 BAŞKAN GÜLER ÜNYE LİMANINI İNCELEDİ 

BAŞKAN GÜLER ÜNYE LİMANI’NI İNCELEDİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu’nun denizden daha çok yararlanması, ekonomik-sosyal, turizm ve istihdama yönelik yatırımlara açılması için başlattığı çalışmalarına devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi, il genelinde stratejik konumda bulunan limanlarda iyileştirme ve geliştirme çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Ordu Büyükşehir Belediyesi Ünye Limanı’nın geliştirilmesini ve Karadeniz’deki ülkeler arasında etkili ve stratejik bir konteyner limanı olmasını sağlayacak Ünye Port Projesi’ni hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Karadeniz Akdeniz Yolu’nun adeta çıkış kapısı konumunda olacak olan Ünye Limanı’nda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi alan Başkan Güler, “Burada gerçekleştirilecek olan projenin şuan da ihalesi yapıldı ve çalışma bitmek üzere. Artık bundan sonraki kısımda yapım çalışmaları konusuna ağırlık vereceğiz” dedi.


“BUNDAN SONRAKİ KISIMDA YAPIM ÇALIŞMALARINA AĞIRLIK VERECEĞİZ”

Ünye Limanı’nın bölgenin en önemli yükleme merkezlerinden biri olduğunu söyleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Ünye Limanı bölgenin en önemli yükleme merkezlerinden bir tanesi. Limanımızın kapasitesini daha fazla nasıl artırırız, gemilere daha fazla nasıl yükleme yapabiliriz ve ithalat ve ihracat konusunda buradan daha fazla nasıl yararlanabiliriz konusunda yetkililerimiz değerlendirmelerde bulunduk. Çıkarımlarımız sonucunda ise belki daha farklı yatırımlar veya tedbirler almayı düşünüyoruz. Bunun için yerinde incelemeler yaparak karar vermeye geldik. Burada gerçekleştirilecek olan projenin şuanda ihalesi yapıldı ve çalışma bitmek üzere. Artık bundan sonraki kısımda yapım çalışmaları konusuna ağırlık vereceğiz” şeklinde konuştu.


Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz