OBB TV
ALTINORDU BELEDİYEMİZİN İYİLİK SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR - 28 Mayıs 2020 Perşembe ORDU
ALTINORDU BELEDİYEMİZİN İYİLİK SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR

 ALTINORDU BELEDİYEMİZİN İYİLİK SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR 

ALTINORDU BELEDİYEMİZ RAMAZAN AYI BOYUNCA DA HEMŞEHRİLERİMİZİN YANINDAYDI

Altınordu belediyemiz ramazan ayı boyunca uyguladığı sosyal destek projeleriyle vatandaşlarımızı yalnız bırakmadı.

‘Önce İnsan’ diyen bir anlayışla çalışmalarını sürdüren Altınordu Belediyesi, yaptığı çalışmalarla vatandaşların takdirini kazanmaya devam ediyor. “Paylaşmanın ve bereketin yurdu Altınordu” sloganıyla sosyal belediyecilik örnek uygulamalarını sürdüren Altınordu Belediyesi Ramazan ayında yaptığı sosyal yardımlarla Ramazan bereketini evlere taşıdı. Altınordu Belediye Başkanımız Aşkın Tören, sosyal yardımların vatandaşlara ulaştırılmasında zaman zaman ekiplerle birlikte bizzat sahada yer aldı.

Bu kapsamda pandemi sürecinin ekonomik ve sosyal risklerini en aza indirgemek için şehirde ‘İyilik seferberliği’ başlatan Altınordu belediyesi ramazan boyunca günlük sıcak yemek servisi, gıda paketi dağıtımı ve sahurluk ikramlarıyla bütün şehir eşit hizmet ilkesiyle Altınordu’nun 92 mahallesinde vatandaşların iftar ve sahur sofralarına aş ulaştırdı.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ kampanyasına ‘Biz bize yeteriz Altınordu’m’ sloganıyla Altınordu’da destek veren Altınordu Belediyesi, Vefa Sosyal Destek Grubuna da her türlü katkıyı sağladı.


HER GÜN BİNLERCE SICAK YEMEK VE SAHURLUK DAĞITILDI

Kovid-19 pandemi tedbirleri gölgesinde yaşanan Ramazan Ayında vatandaşların büyük çoğunlukla sokağa çıkma kısıtlaması ve evde kal çağrılarına uyarak evlerinde kaldıkları bu zorlu süreçte Altınordu belediyesi ihtiyaç sahibi aileleri evlerinde yalnız bırakmadı. Şehir merkezinde ve dış mahallelerde Altınordu belediyesi ekiplerince her gün binlerce aileye kapı kapı dolaşılarak sıcak yemek servisi yapıldı. Sıcak yemek servisini iftar sofralarına ulaştıran Altınordu belediyesi aynı zamanda Sahurluk dağıtımlarını da ramazan ayı boyunca sürdürdü.


GIDA YARDIMLARI RAMAZAN AYINDA ZİRVEYE ULAŞTI

Altınordu belediyesi tarafından ‘Kendin için bir iyilik yap evde kal, Komşun için bir iyilik yap gönülde kal’ sloganıyla Koronavirüs mücadelesi sürecinde başlanan gıda paketi yardımları ise Ramazan ayında zirveye ulaştı. Ramazan ayı boyunca gece-gündüz demeyen Altınordu belediyesi ekipleri 92 mahallede günlük yüzlerce gıda paketi dağıtımı gerçekleştirdi.

Gıda paketlerinde Altınordu belediyesinin üreticileri desteklemek amacıyla başlattığı üreticinin kapısından bedelini ödeyerek satın alıp ihtiyaç sahiplerine ücretsiz dağıttığı doğal köy ürünleri ve yerli üretim gıda malzemeleri de yer aldı. 


ASKIDA EKMEKLE ‘ALAN EL VEREN ELİ’ GÖRMEDİ

Altınordu Belediyesi bu süreçte eski bir geleneği de hayata geçirdi. Vefa sosyal destek grubu kapsamında başlattığı çalışma ile kadim medeniyetimizin örnek uygulamalarından biri olan alan elin veren eli görmediği ‘Askıda Ekmek’ uygulaması ‘ihtiyacı olan alsın, imkânı olan bıraksın’ çağrısıyla hayata geçirdi. Şehrin çeşitli yerlerinde oluşturulan komşuluk hakkı noktalarına yerleştirilen ekmek dolaplarına hayırseverlerin de katkılarıyla her gün binlerce ekmek bırakıldı.


RAMAZAN COŞKUSU EVLERE TAŞINDI

Ramazan ayının belli bir kısmının Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamalarıyla geçmesi insanların buruk bir sevinç yaşamasına yol açtı. Vatandaşların evlerinde kaldığı bu süreçte moral ve motivasyon kazanmaları için çalışma yapan Altınordu Belediyesi, düzenlediği ve içerisinde semazen gösterilerinin yer aldığı Ramazan etkinliklerini resmi sosyal medya hesaplarından da canlı yayınlayarak Ramazan ayının coşkusunu evlere taşıdı. Etkinliklerini kimi zaman da toplu konut alanlarında gerçekleştiren Altınordu Belediyesi, bu anlamda da vatandaşın beğenisini topladı.


KADİR GECESİ ÖZEL PROGRAMLA İHYA EDİLDİ

Ramazan ayı içerisinde yer alan ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi için de özel bir program düzenleyen Altınordu belediyemiz, kadir gecesinin manevi iklimini evlere taşıdı. Kur’an-ı Kerim tilaveti, tasavvuf musikisi ve semazen gösterisi oluşan program canlı yayınlarla Altınordululara ulaştırıldı. 


ALTINORDU BELEDİYESİ ALTINORDULULARI SAHURA KALDIRDI

Öte yandan Geleneksel Ramazan davulcularının da kısıtlı olduğu Koronavirüs tedbirleri sürecinde bu geleneğin de devam etmesi için çalışma yapan Altınordu Belediyesi, Altınordululara sahur aracı hizmeti sundu. Ramazan ayı süresince tasavvuf musikisi eşliğinde mahalleleri gezen araçlar vatandaşları sahura kaldırdı.


Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz