OBB TV
ORDU VALİSİ SEDDAR YAVUZ TÜRK DİL BAYRAMINI KUTLADI - 14 Mayıs 2020 Perşembe ORDU
ORDU VALİSİ SEDDAR YAVUZ TÜRK DİL BAYRAMINI KUTLADI

 ORDU VALİSİ SEDDAR YAVUZ TÜRK DİL BAYRAMINI KUTLADI 

Valimiz Sayın Seddar YAVUZ'un Türk Dil Bayramı Kutlama Mesajı

Dünyanın en köklü ve en zengin dillerinden biri olan Türkçemizin Anadolu'da ilk kez devlet dili olarak kabul edilmesinin 743'üncü yıldönümünü sevinçle kutluyoruz.

Karamanoğlu Mehmet Bey'in 13 Mayıs 1277'deki tarihi fermanıyla devlet kurumlarında Türkçe'den başka dil konuşulması yasaklanmış ve Milletimizin bağrından çıkararak, birçok yazarımıza, düşünürümüze, felsefe insanımıza ilham kaynağı olan dilimize hak ettiği değer verilmiştir.

Türkçe, bugün hem konuşan kişi bakımından, hem de yayıldığı geniş saha itibariyle dünya dilleri arasında bilinirliği en fazla olan dillerdendir.

Millet olarak, ezelden ebede yürüyüşümüzün en kıymetli değerlerinden olan dilimiz, zengin bir edebiyat, tarihi, sanatı kaldırabilme ve taşıyabilme gücüyle bunların cümlesi diyebileceğimiz medeniyetimizin ana direğidir.

Asırlar boyunca farklı kültürler, medeniyetler ve dillerle etkileşim neticesinde daha da zenginleşen Türkçemiz, günümüzde geniş bir coğrafyaya yayılmış durumdaki ortak maziye sahip olduğumuz diğer halklarla aramızdaki en güçlü bağı oluşturmaktadır.

Türkçemizi yaşatmak ve tüm varlıklarıyla gelecek nesillere aktarmak, dilimize sahip çıkmak, hepimizin sorumluluğudur. İnsanları bir araya getiren, kaynaştıran, tarihsel, kültürel kodlarımızı yüzyıllar ötesine taşıyan dilimizi, Türk Dil Bayramı'nda kıymetinin farkındalığı yaşayarak daha büyük bir dikkatle ve özenle kullanmamız gerektiğinin bilincindeyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkçemizin resmi dil olarak kabulünün 743'üncü yıldönümünü ve Türk Dil Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz