OBB TV
BU YOL CUMHURİYET MAHALLESİNE NEFES ALDIRACAK - 25 Nisan 2020 Cumartesi ORDU
BU YOL CUMHURİYET MAHALLESİNE NEFES ALDIRACAK

 BU YOL CUMHURİYET MAHALLESİNE NEFES ALDIRACAK 

BU YOL CUMHURİYET MAHALLESİ’NE NEFES ALDIRACAK

Şehri alt yapısı sağlam, modern yollarla buluşturan Ordu Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Mahallesi’nde üniversite ve Melet ırmağı arasında kalan 2 bin 160 metrelik bölümde sıcak asfalt çalışması yürütüyor.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından bölgede bisiklet ve yaya yolu da oluşturulması planlanıyor.


“TOPLAM UZUNLUĞU 2 BİN 160 METRE”

Çalışmaları yerinde inceleyen Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Şişman, “Cumhuriyet Mahallesi’nde üniversite ve Melet ırmağı arasında kalan 1358 nolu sokağın tamamı 2 bin 160 metreden oluşuyor. Melet ırmağı tarafından başlayan ilk 350 metrelik bölümün asfaltı daha önceden dökülmüş yatırım yarım kalmıştı. Şuan da ekiplerimiz üniversite tarafından başlayarak 730 metrelik kısımın asfaltını döküyor. Bu hafta içerisinde bu bölümün asfalt dökümü tamamlanacak. Arada kalan 1080 metrelik kısımda ise ekiplerimiz kazı-dolgu çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan 1358 sokağı ana yola bağlayan ara bağlantı yollarında da çalışma yürüten ekiplerimiz 1430 nolu sokakta da asfalt döküm işlemini tamamladı. 1439 nolu sokağın da bu hafta içerisinde asfalt dökümünün tamamlanmasını amaçlıyoruz” dedi.


“ANA YOLDAKİ TRAFİK YÜKÜNÜ RAHATLATACAK”

Yolun trafik yoğunluğunu azaltacak önemli bir güzergâh olduğuna dikkat çeken Genel Sekreter Yardımcısı Şişman, “1358 nolu sokak, Sağra Fabrikası ile çevresindeki birçok okul ve üniversite için çok önemli bir güzergâh. Burası için üniversiteye ulaşımdaki asıl yol da diyebiliriz. Bu sokağın asfalt çalışmaları bittiğinde üniversite ile Melet Irmağı arasında kalan; üniversite, fabrika, okullar, öğrenci yurtlarını kullanan vatandaşların karayolu üzerindeki Sağra kavşağında trafik yoğunluğuna girme mecburiyeti olmadan, Karapınar ve çevre mahalleleri ile şehir merkezine kısa zamanda ulaşmaları sağlanacaktır. Deyim yerindeyse o mevkideki vatandaşlarımız, karayolundaki trafik yoğunluğundan tamamen kurtulmuş olacaktır. Ayrıca 1358 nolu sokakta asfalt çalışmalarını tamamladıktan sonra bölgeye bir de bisiklet ve yaya yolu kazandıracağız. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz