OBB TV
BAŞKAN GÜLERDEN GENÇLERE BÜYÜK SÜRPRİZ - 16 Nisan 2020 Perşembe ORDU
BAŞKAN GÜLERDEN GENÇLERE BÜYÜK SÜRPRİZ

 BAŞKAN GÜLERDEN GENÇLERE BÜYÜK SÜRPRİZ  

BAŞKAN GÜLER’DEN GENÇLERE BÜYÜK SÜRPRİZ 

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla gençlere bir sürpriz yapacağını duyuran Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, heyecanla beklenen projeyi açıkladı. 

Başkan Güler, Altınordu ilçesine kurulacak 120.000 kitaplık kütüphanesi ile 7/24 açık olacak olan ve öğrenciler için ücretsiz çay, kahve, simit, kek ve çorba uygulamasının yer alacağı dev projenin inşasına önümüzdeki günlerde başlanacağının müjdesini verdi. 


5 BİN METREKARE ALANDA UYGULANACAK

2 kattan oluşacak dev projenin 5 bin metrekare alan üzerinde uygulanacağını söyleyen Başkan Güler, “Tasarımı ile herkesi kendine hayran bırakacak projemiz yaklaşık 5 bin metrekare alan üzerinde uygulanacak. 1.500 metrekare zemin üzerine oturtulacak yapı, 2 kattan oluşacak. 3 bin metrekare kapalı alana sahip projenin açık olan bölümlerinde ise vatandaşlarımıza millet bahçesinin butik örneğini göstereceğiz. Peyzaj uygulamalarının sıkça uygulanacağı açık alanlarda oturma ve araç park yerleri oluşturacağız” dedi.


SELÇUKLU MİMARİSİNİN DE İZLERİNİ TAŞIYACAK

İnşa edilecek binanın Selçuklu mimarisinden de izler taşıyacağını ifade eden Bakan Güler, “Modern mimarinin örneği olacak bina, Selçuklu mimarisinin de izlerini taşıyacak. Binamız kafeterya ve sessiz alan (kütüphane) bölümü şeklinde 2’ye ayrılacak. Zemin kattaki kafeterya bölümümüzde dünya mutfağının servis edilebileceği ana mutfak, soğuk hava depoları, personel için giyinme, yemek ve dinlenme alanları oluşturulacak. Ayrıca yine zemin katta yardımcı mutfak, çay, kahve stantları, kulis, çocuk oyun alanı, tuvalet, bebek bakım odası; üst katta ise yine bay-bayan tuvaletleri ile abdest bölümü ve mescit yer alacak. Aynı kattaki sergi salonumuz ve kütüphane bölümümüzde toplu çalışma alanları, bireysel kitap okuma alanları, şömineli alanlar, localı alanlar, grup çalışma alanları oluşturulacak” diye konuştu. 


“İLİMİZE YENİ BİR BAKIŞ AÇISI KAZANDIRACAK”

Başkan Güler, “746 kişilik oturma alanına sahip projemiz ilimize yeni bir bakış açısı kazandıracak. Raflarda bulunanlar ve dijital olarak okunma imkânı sunulan binlerce kitap, ufkumuzu genişletecek. Ordu’muza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz