OBB TV
ORDUDA DENETİMLER SIKLAŞTIRILIYOR - 11 Nisan 2020 Cumartesi ORDU
ORDUDA DENETİMLER SIKLAŞTIRILIYOR

 ORDUDA DENETİMLER SIKLAŞTIRILIYOR 

BÜYÜKŞEHİR ZABITASI GÖREV BAŞINDA

Koronavirüs tedbirleri kapsamında denetimleri sıklaştıran Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri; market, unlu mamuller ve et ürünleri satışı yapılan 300 noktayı denetleyerek uyarılarda bulundu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Cevdet Çağlar, “İl genelinde faaliyet gösteren işletmelere yönelik denetimlerin her geçen gün artarak devam edeceğini” söyledi.


“TEMEL İHTİYAÇLARIN KARŞILANDIĞI SATIŞ NOKTALARI DENETLENİYOR”

Zabıta Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekiplerin 24 saat esasına göre çalıştığını ifade eden Çağlar, “Kent genelinde faaliyet gösteren fırın, simit satış noktaları, et ürünleri, tatlı satış noktaları ile marketlere yönelik gerçekleştirilen denetimler kapsamında hijyen kuralları ve ekmek gramajları incelendi. Fırın işletme sahipleri ve çalışanlar koronavirüs salgınına karşı bilgilendirilerek, hijyen kurallarına titizlikle riayet etmeleri istendi. Vatandaşlarımızın temel gıda ihtiyaçlarının karşılandığı marketler de sıkı bir şekilde denetlenerek, Tüketicinin Korunması Kanunu hakkında fiyat etiketi hükümlerine uyulması gerektiği vurgulandı” dedi.


FAALİYETLERİ DURDURULAN İŞLETMELER DENETLENİYOR

İçişleri Bakanlığının 81 il valiliğine gönderdiği genelge ile geçici süreliğine ticari faaliyetleri durdurulan işletmelerin sıkı şekilde denetlendiğini söyleyen Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Cevdet Çağlar, “Özellikle kahvehane, kafeterya, kıraathane, nişan-düğün salonu, internet kafe, sinema salonları, spor salonları gibi mekânlar denetlendi. Kontrollerde, koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı olması gereken mekânların büyük bölümünün yasağa uyduğu görüldü. Denetimlerimiz Ünye, Fatsa, Altınordu ilçe merkezleri başta olmak üzere diğer ilçelerimiz de aralıksız devam edecek” şeklinde konuştu.

 

ZABITA EKİPLERİMİZ 24 SAAT GÖREV BAŞINDA

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatı ile ekiplerin 7/24 sahada olduğuna vurgu yapan Cevdet Çağlar, “Dünya genelinde etkili olan virüse karşı ekiplerimiz sahada görevlerini eksiksiz yerine getiriyor. Vatandaşlardan gelen her ihbarı dikkate alarak, ani denetimlerle hijyen ve fiyat kontrolü sağlanıyor. Yine belirlenen kurallar çerçevesinde hizmet vermeye devam eden lokanta ve restoranların kurallara uygun şekilde hizmet verip vermedikleri düzenli bir şekilde kontrol ediliyor. Koronavirüs ile mücadele döneminde tüm ekipleriyle sahada olan zabıta teşkilatı, halkın sağlık ve esenliği adına 7/24 esasına dayalı olarak faaliyetlerini sürdürmeye devam edecek” diye konutştu.​

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz