OBB TV
OBB DEV YARDIM PAKETİ AÇIKLADI - 4 Nisan 2020 Cumartesi ORDU
OBB DEV YARDIM PAKETİ AÇIKLADI

 OBB DEV YARDIM PAKETİ AÇIKLADI 

OBB’DEN DEV YARDIM PAKETİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi corona virüs kapsamında ülke genelinde başlatılan “Biz Bize Yeteriz” kampanyasına desteğini sürdürüyor.

Cumhurbaşkanlığı genelgesi kapsamında belediye bünyesinde ve etki alanındaki birçok noktaya dokunan Büyükşehir Belediyesi, hayata geçireceği yeni tedbirlerle vatandaşın derdine derman olacak.


İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELER MAĞDUR EDİLMEYECEK

Kendi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yeni tedbirleri kamuoyuna sunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, vatandaşların bu zorlu süreçte mağduriyet yaşamaması için Büyükşehir Belediyesi olarak şu tedbirleri alacaklarını duyurdu.

Yapılacak çalışmalar kapsamında ihtiyaç sahibi 10.000 aileye gıda paketi, 10.000 aileye meyve ve sebze dağıtımı, 10.000 aileye hijyen paketi dağıtımı gerçekleştirilecek. İhtiyaç sahibi ailelere her gün düzenli olarak ekmek ve yumurta dağıtımı yapılacak. 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşlara her gün bir öğün sıcak yemek ikramında bulunulacağı gibi bu durumdaki vatandaşların evleri düzenli olarak dezenfekte edilecek.


KİRALAR 3 AY ERTELENECEK

Büyükşehir Belediyesine ait mülklerde kiracı olan esnafların kiraları 3 ay ertelenecek.


ARAÇ SEFER SAYISI ARTIRILDI

Toplu taşıma araçlarında yoğunluğu engellemek için 780 olan sefer sayısı 850’ye çıkartılacak. Toplu taşıma araçlarına aylık 190 bin TL yakıt desteği sağlanacak.


SOKAK HAYVANLARI UNUTULMADI

Corona virüs ile mücadele kapsamında geçtiğimiz hafta "Psikolojik Destek Hattı" kuran Büyükşehir Belediyesi aldığı yeni tedbirler kapsamında özel olarak kurulan "Sokak Hayvanlarını Besleme Ekibi" ile can dostların beslenme ihtiyaçlarını da düzenli olarak karşılayacak. Yine evde kaldıkları süre boyunca 14 kitap okuyup özetini çıkararak belediyeye getiren öğrencilere 14 kitaptan oluşan kitap seti hediye edilecek.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz